Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φτώχεια η χώρα μας.

Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν το ποσό.

Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς και οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα των παιδιών τους το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.