Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για το «κίνημα της πατάτας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σκοπός η διασφάλιση χαμηλότερων τιμών για τον καταναλωτή.

Ανακοίνωση σχετική με το «κίνημα της πατάτας», εξέδωσε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διασφάλιση χαμηλότερων τιμών για τον καταναλωτή.

«Με δεδομένο το διογκούμενο "κίνημα της πατάτας", αλλά και των χρόνιων σοβαρών και δομικών προβλημάτων, που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα από το χωράφι έως το πιάτο του καταναλωτή, που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τις υψηλές τιμές των διατροφικών προϊόντων (προϊόντων πρώτης ανάγκης) ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία με στόχο τη διασφάλιση χαμηλότερων τιμών για τον καταναλωτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι θα επιδιώξει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των κινημάτων των καταναλωτών.

«Στόχος είναι το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας" να ευοδωθεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης τιμών που συμφέρουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές, τηρώντας ταυτόχρονα συνθήκες ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων, αλλά και αποφεύγοντας ενδεχόμενες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά» προστίθεται στην ανακοίνωση τού Δήμου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.