Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνικό φαρμακείο στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δωρεάν φάρμακα σε απόρους και ανασφάλιστους πολίτες.

Ένα κοινωνικό φαρμακείο ξεκίησε τη λειτουργία στο Εργατικό Κέντρο Χανίων το οποίο θα παρέχει φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες δωρεάν.

Η πρωτοβουλία για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου ανήκει στον ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο Χανίων, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δύο συλλόγων για τη διάθεση του χώρου που θα φιλοξενεί το φαρμακείο.

Τα φάρμακα θα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και το φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώνεται από προσφορές πολιτών, οι οποίοι θα δίνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται οι ίδιοι.

Παράλληλα κάποια απαραίτητα φάρμακα θα αγοράζονται με χρήματα που θα προσφέρονται στο κοινωνικό φαρμακείο από ιδιώτες και φορείς.

Όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, το φαρμακείο ιδρύθηκε από την αναγκαιότητα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να υπάρξει αλληλεγγύη και να στηριχθούν ιδιαίτερα οι ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.