Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στα σκουπίδια 1,5 δισ. ευρώ από ληγμένα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από 1η Μαΐου σε εφαρμογή το πρόγραμμα συλλογής τους.

Πάνω από τις εξοπλιστικές δαπάνες βάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις φαρμακευτικές δαπάνες των ταμείων στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο το κόστος των ληγμένων φαρμάκων που πετούν ετησίως τα νοικοκυριά ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.Πρόσθεσε ότι από 1ης Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ πρόγραμμα για τη συλλογή των ληγμένων φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το 2010 και 2011 η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε 1,75 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε από 5,6 δισ. ευρώ σε 3,8 δισ. ευρώ το 2011. Στόχος για το 2012 – είπε ο υπουργός - είναι να μειωθεί άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων, ένας στόχος για τον οποίο δηλώνει αισιόδοξος με τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί από το Σάββατο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προανήγγειλε ότι ένα από τα μέτρα που έχει αποφασιστεί είναι να εποπτεύονται οι γιατροί από τον διοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου και όταν ένας γιατρός υπερβαίνει τους κανόνες συνταγογράφησης να βγαίνει έξω από το ταμείο και να οδηγείται στον εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.