Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η επιβράβευση… δεν προσθέτει κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ιδιαίτερη μέθοδος καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο Πιερ Ντικάν, διατροφολόγος που έγινε γνωστός από τη δημοφιλή αλλά και αμφιλεγόμενη δίαιτα Ντικάν, προτείνει μια περίεργη μέθοδο για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας: να δίνονται υψηλοί βαθμοί στα αδύνατα παιδιά!

Ο Ντικάν, το βιβλίο του οποίου με την περίφημη δίαιτα, έχει πουλήσει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση μέσα από τις 250 σελίδες ενός βιβλίου που τιτλοφορείται "Ανοιχτή Επιστολή στον Μελλοντικό Πρόεδρο" και το οποίο έστειλε σε 16 υποψηφίους των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ιδέα του, οι μαθητές στο γυμνάσιο θα ζυγίζονται, προαιρετικά, στις τελικές εξετάσεις (baccalaureat) και θα παίρνουν υψηλότερους βαθμούς αν έχουν διατηρήσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) τους από το 18 ως το 25.

Αυτοί που είναι ήδη υπέρβαροι στην αρχή του διετούς μαθήματος θα παίρνουν διπλάσιους βαθμούς αν έχουν καταφέρει να αδυνατίσουν μέσα σε μια διετία.

Η αύξηση του σωματικού βάρους καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικό πρόβλημα στη Γαλλία και οι ειδικοί αποδίδουν την ευθύνη στην καθιστική ζωή και τη διατροφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 50.7% του πληθυσμού ήταν υπέρβαροι το 2010, συμπεριλαμβανομένου και του 18.2% που ήταν παχύσαρκοι.

«Είναι υπαρκτό το πρόβλημα. Από τη δεκαετία του '60 ο αριθμός των υπέρβαρων στη Γαλλία έχει αυξηθεί από 500.000 σε 22 εκατομμύρια και κάθε χρόνο αυξάνεται» λέει ο Ντικάν.

«Όταν φθάνεις σε τέτοια επίπεδα, δεν είναι πλέον θέμα υγείας. Γίνεται πολιτικό το πρόβλημα και οι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να ανησυχούν».

Εκτός από τις συμβουλές για τους μαθητές, στο βιβλίο του Ντικάν, το οποίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη στα γαλλικά βιβλιοπωλεία, περιλαμβάνονται επιπλέον 119 προτάσεις καταπολέμησης της παχυσαρκίας προς τον μελλοντικό πρόεδρο.

Μια από αυτές είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου φαστ φουντ που θα σερβίρει μόνο διαιτητικές εκδοχές των παχυντικών χάμπουργκερ και πατατών.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ντικάν συναντήθηκε με επικεφαλής των Μακ Ντόναλντς Γαλλίας και τους πρότεινε το χάμπουργκερ «Μακ Ντικάν» που θα παρασκευάζεται με κρέας χαμηλών λιπαρών και ψωμί ολικής αλέσεως, αλλά η αλυσίδα απέρριψε την πρότασή του.


Πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.