Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν χρειάζεται η πρόσληψη έξτρα διατροφικών συμπληρωμάτων.

Οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, πλήρη δημητριακά και φασόλια, έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως ισχαιμικού τύπου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πάνω από 250.000 άτομα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουζάνα Λάρσον, του τμήματος διατροφικής επιδημιολογίας του σουηδικού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, δεν συστήνουν προς το παρόν την πρόσληψη έξτρα διατροφικών συμπληρωμάτων με μαγνήσιο, όμως συστήνουν την κατανάλωση τροφών με πολύ μαγνήσιο.

Η νέα έρευνα ιαπίστωσε ότι για κάθε 100 mg μαγνήσιο που ένας άνθρωπος λάμβανε παραπάνω κάθε μέρα με τη διατροφή του, ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου (η πιο συνηθισμένη μορφή, που προκαλείται από θρόμβο στο αίμα, σε αντιδιαστολή με το αιμορραγικό εγκεφαλικό) μειωνόταν 9% κατά μέσον όρο.

Οι γιατροί συστήνουν την ημερήσια κατανάλωση 420 mg για τους άνδρες άνω των 31 ετών και 320 mg για τις γυναίκες ίδιας ηλικίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές χρειάζονται και άλλες μελέτες σε βάθος χρόνου προτού οι επιστήμονες είναι σε θέση να καταλήξουν στο οριστικό συμπέρασμα ότι είναι το μαγνήσιο -και όχι άλλοι παράγοντες- αυτό που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.