Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Υποστήριξη στα παιδιά του οικισμού Αλάν Κουγιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στην Κομοτηνή μετέβη η Συνήγορος του Πολίτη.

Η υποστήριξη της σχολικής φοίτησης των παιδιών που κατοικούν στην περιοχή του οικισμού Αλάν Κουγιού και ο προγραμματισμός των απαιτούμενων ενεργειών ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας στην Κομοτηνή, η οποία οργανώθηκε έπειτα από πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να συνεργαστούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ισότιμη εκπαιδευτική συμμετοχή για όλα τα παιδιά, ιδίως για τα παιδιά της περιοχής που έχουν βιώσει με διάφορους τρόπους τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει τις ενέργειες και να βοηθήσει στην προσπάθεια υποστήριξης.

Παράλληλα με τις προσπάθειες για την εκπαιδευτική ενσωμάτωση των παιδιών, είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα που υποστηρίζει η τοπική αυτοδιοίκηση για τη μεταστέγαση και αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής Αλάν Κουγιού.

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, επισκέφθηκε επίσης το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηφαίστου και τα κέντρα στήριξης του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη.

Στα κέντρα αυτά γίνεται συστηματική προσπάθεια τόσο για την ελληνομάθεια και την εκπαιδευτική στήριξη παιδιών της μειονότητας όσο και για τη δραστηριοτήτων που φέρνουν κοντύτερα όλα τα παιδιά και βοηθούν στο ξεπέρασμα των διακρίσεων και των προκαταλήψεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.