Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Aναμονή πέντε μηνών για τις αναπηρικές συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, πολίτες με ειδικές ανάγκες, αναγκάζονται να ζουν -ελέω κρίσης- το τελευταίο διάστημα έναν πραγματικό εφιάλτη. Μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα η οποία παραμένει αποκλεισμένη στην Ελλάδα του 2011 αδυνατούν εδώ και πέντε μήνες να πάρουν τη σύνταξη που δικαιούνται. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Χρήστος Νάστας, δήλωσε στη zougla.gr ότι για την επίλυση του προβλήματος έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας, στον πρωθυπουργό καθώς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενώ έχουν δηλώσει πως βλέπουν το θέμα ζεστά, δεν έχουν ενδιαφερθεί για την επίλυση του.

«Οι άνθρωποι που έχουν αναπηρία, πραγματικά ταλαιπωρούνται. Αυτό γίνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που δυστυχώς έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον κλάδο της υγείας» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι αιτήσεις που έχουν γίνει για το επίδομα είναι πάρα πολλές, αλλά δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός γιατρών για να εξετάσει όλους όσους έχουν κάνει αίτημα για να πάρουν το εν λόγω επίδομα. Στο συγκεκριμένο ευαίσθητο ζήτημα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να κινηθούν όλα τα νήματα για την επίλυση του και γι’ αυτό έχω απευθυνθεί στη πολιτεία από την οποία έχω απαιτήσει την άμεση προσοχή της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.