Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Νέο πρόγραμμα για την Υγεία προωθεί η ΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με κεντρικό θέμα το νέο πρόγραμμα «Υγεία για την Ανάπτυξη» 2014-2020, προϋπολογισμού 446 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, στο δεσμό μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και υγιούς πληθυσμού.

Οι στόχοι του, όπως αναφέρει το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, είναι η υποστήριξη των κρατών μελών με σκοπό την ενθάρρυνση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη και την αύξηση της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας, τη βελτίωση της υγείας των πολιτών και την προστασία τους από διασυνοριακές απειλές για την υγεία.

Ο κ. Λοβέρδος κατά την παρέμβαση του για το νέο πρόγραμμα υγείας τόνισε ότι «υγεία και ανάπτυξη πάνε μαζί και ότι η καλή υγεία του πληθυσμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα», ενώ επισήμανε ότι «η καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε επίσης, ότι «η πρόσβαση σε καλύτερη και ασφαλέστερη περίθαλψη είναι πρωταρχικής σημασίας» και ανέφερε ότι, «μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε συνέχεια της εισαγωγής στις αρχές του φθινοπώρου των Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών, τα γνωστά DRGs, προωθήσαμε θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης για ένα σύνολο 16 βασικών νόσων» και επικρότησε την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και εργαλείων που στοχεύουν στη ποιότητα και ασφάλεια της περίθαλψης και στη συνετή χρήση αντιβιοτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.