Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αναζητώντας το φαγητό της «μαμάς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η δύναμη των αναμνήσεων...

Η σκέψη «του φαγητού της μαμάς» μας γεμίζει γαλήνη και θαλπωρή, έρχονται στο μυαλό μας εικόνες, από τα οικογενειακά τραπέζια που απολαμβάναμε ως παιδιά. Οι αναμνήσεις αυτές είναι ένας μόνο από τους λόγους, που μας οδηγούν στην αναζήτηση του φαγητού της μαμάς. Βρισκόμενοι στο ζεστό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, νιώθουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες να απαλύνονται, τις δυνάμεις μας να ενισχύονται και την καθημερινότητα να φαντάζει ευκολότερη.

Πέρα όμως από τα όμορφα συναισθήματα που γεννιούνται στο ζεστό οικογενειακό τραπέζι, λόγοι όπως η έλλειψη χρόνου και η ποιότητα του σπιτικού φαγητού μας ωθούν και αυτοί στο καλομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς. Στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, ο ελεύθερος χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Η διαδικασία της προετοιμασίας του καθημερινού γεύματος απαιτεί δαπάνη χρόνου και ενέργειας.

Πολλοί άνθρωποι λοιπόν στις μέρες μας, προσπαθώντας να κερδίσουν λίγο πολύτιμο χρόνο για το εαυτό τους, καταφεύγουν στην αξιόπιστη λύση του οικογενειακού γεύματος. Με αυτό τον τρόπο είναι διπλά κερδισμένοι: από τη μία έχουν εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο για διάφορες άλλες δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και τους ξεκουράζουν, και από την άλλη έχουν προσφέρει στο σώμα τους ένα θρεπτικό και απολαυστικό γεύμα.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.