Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τηλεμαραθώνιος αγάπης για τα υποσιτισμένα παιδιά του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στις 12 Δεκεμβρίου.

«Για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών», η UNISEF θα πραγματοποιήσει και φέτος τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, τον μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τη συμμετοχή δεκάδων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNISEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του τηλεμαραθωνίου, αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία για τη φτώχια και τον υποσιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μίλησε και για τις διαπιστώσεις μελετών για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα και τις μεγάλες ανισότητες που οδηγούν κάποια παιδιά από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στο περιθώριο και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο κ. Κανελλόπουλος κάλεσε όλους να συστρατευτούν για την υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τους δήμους στο Ίλιον, το Πέραμα και την Αγ. Βαρβαρα θα γίνει εμβολιασμός των παιδιών κοινωνικών ομάδων, που ζουν στην φτώχεια.

Ο τηλεμαραθώνιος αγάπης θα ξεκινήσει στις 16.00 από τη ΕΤ1, θα μεταδίδεται από την ΕΤ World, ενώ σημαντική θα είναι και η συμβολή της ΕΤ3. Κατά τη διάρκεια του ζωντανού προγράμματος θα γίνονται συνδέσεις με δεκάδες ραδιόφωνα, τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου θα ενισχύσουν σημαντικά τα προγράμματα της UNISEF, που αφορούν την δημιουργία κέντρων θεραπευτικής διατροφής για υποσιτισμένα παιδιά, την παροχή βιταμινών, θρεπτικών ιχνοστοιχείων και ενισχυμένων θεραπευτικών τροφών.

Κατά την παρουσίασης της εκδήλωσης, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, βρέθηκαν και ένωσαν τη φωνή τους για τα παιδιά, εκπρόσωποι της ΕΡΤ, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κωπηλασίας. Επίσης, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής παρουσίασαν το ιστολόγιο, που δημιούργησαν για την υποστήριξη των παιδιών όλου του κόσμου μέσω του τηλεμαραθωνίου, ενώ οι μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης θα στείλουν το δικό τους μήνυμα μέσα από τη συμμετοχή του διαδικτυακού τους Ραδιοφωνικού Σταθμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.