Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χωρίς αυτήν χάνετε... πολλά.

Αν είστε από αυτούς που ναι μεν γυμνάζονται, αλλά προτιμούν τους κλειστούς χώρους των γυμναστηρίων, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, καιρός να αλλάξετε γνώμη.

Βγείτε, λοιπόν, έξω, στο ύπαιθρο, και θα διαπιστώσετε γρήγορα τη διαφορά, αφού η άσκηση εκεί:

- Χαρίζει ενέργεια, καθώς ο φρέσκος αέρας οξυγονώνει και χαρίζει ζωντάνια στον οργανισμό.
- Σας βοηθάει να «καίτε» 12% περισσότερες θερμίδες, ποσοστό που αυξάνεται αν κινείστε σε διαφορετικά είδη εδάφους και γυμνάζετε διαφορετικούς μυς.
- Είναι υγιεινή, αφού ο ήλιος (με μέτρο) θα βελτιώσει τυχόν δερματικές παθήσεις, θα αυξήσει την παραγωγή βιταμίνης D, θα μειώσει τη χοληστερόλη και θα διώξει την κατάθλιψή σας.

Αντί για μπότοξ, κολύμπι!

Νέο μπότοξ χαρακτήρισαν το κολύμπι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ, αφού σε σχετική έρευνα διαπίστωσαν ότι όσοι κολυμπούν τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονται τουλάχιστον 10 χρόνια νεότεροι από τους συνομήλικούς τους. Μάλλον οι επιστήμονες δεν υπερβάλλουν, καθώς είναι γνωστό ότι το κολύμπι ενισχύει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

Όποιοι, μάλιστα, αντέχετε προτιμήστε την πιο κρύα πισίνα ή θάλασσα καθώς το κρύο νερό σφίγγει το σώμα και βοηθάει να… καίγονται 50% περισσότερες θερμίδες.

Κοιλιά... πλάκα!
Θέλετε να δείτε γρήγορα τους μυς της κοιλιάς σας να διαγράφονται; Τότε δεν έχετε παρά να φοράτε, όταν γυμνάζετε τους κοιλιακούς, μια φαρδιά ζώνη την οποία θα έχετε κουμπώσει σφιχτά στη μέση σας. Με τον τρόπο αυτό η ζώνη θα κρατάει την κοιλιά σας σφιγμένη όση ώρα γυμνάζεστε, με αποτέλεσμα η άσκησή σας να γίνεται αποτελεσματικότερη.

Αν δεν έχετε ζώνη, χρησιμοποιήστε μια κορδέλα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Έχετε λίπος στην κοιλιά;

Κάνετε καθιστική ζωή; Αν ναι, προσέξτε, γιατί μπορεί να αποκτήσετε πολύ γρήγορα λίπος στην κοιλιά, το οποίο είναι ένα είδος που ενοχοποιείται για την εμφάνιση διαβήτη και άλλων μεταβολικών προβλημάτων. Με την τακτική όμως άσκηση μπορείτε όχι μόνο να το προλάβετε, αλλά και να ανατρέψετε τη συσσώρευση αυτού του λίπους.

Μια σχετική έρευνα σε υπέρβαρους ενήλικες που έκαναν καθιστική ζωή διαπίστωσε ότι όσοι ξεκίνησαν άσκηση σε διάδρομο και στατικό ποδήλατο έχασαν το 7% του λίπους που είχε συσσωρευτεί γύρω από την κοιλιά τους. Αντίθετα, όσοι εξακολούθησαν την καθιστική ζωή αύξησαν το λίπος αυτό κατά 9% μέσα σε 6 μήνες.

Στην έρευνα φάνηκε ότι η ένταση της άσκησης δεν είχε τόση σημασία όσο η ποσότητα. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν μισή ώρα περπάτημα καθημερινά, επισημαίνοντας ότι «αφού τρώμε κάθε μέρα, πρέπει και να περπατάμε κάθε μέρα»!


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.