Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι 4 χειρότερες δίαιτες του 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαδεδομένες αλλά και επικίνδυνες!


Εάν κάθε Πρωτοχρονιά θέτετε έναν καινούριο στόχο για το νέο έτος, αυτή τη φορά φροντίστε να μπείτε σε έναν πιο σωστό διατροφικό δρόμο, αφήνοντας στο παρελθόν ανορθόδοξα διατροφικά σχήματα που υπόσχονται θαύματα.

Σας δίνουμε κι εμείς ένα μικρό χέρι βοηθείας παραθέτοντας τέσσερις από τις πιο διάσημες αλλά ταυτόχρονα πιο αμφιλεγόμενες και ορισμένες φορές δυνητικά επικίνδυνες δίαιτες που μας απασχόλησαν φέτος.

Baby Food Diet


Πρόκειται για μία δίαιτα που περιλαμβάνει την κατανάλωση έως και 14 γευμάτων πολτοποιημένης ή παιδικής τροφής την ημέρα. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει δηλαδή! Παρότι αρκετές σταρ του Χόλυγουντ δηλώνουν φανατικές οπαδοί της, η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη διατροφή είναι κατάλληλη - όπως φανερώνει και το όνομά της - μόνο για μωρά! Μην ξεχνάτε ότι η διαδικασία της μάσησης είναι καίριας σημασίας για την αίσθηση του κορεσμού. Επίσης σκεφτείτε πόσο άβολο θα είναι να βγαίνετε το βράδυ για φαγητό και να κουβαλάτε μαζί το βαζάκι σας…

Raw Food Diet


Η συγκεκριμένη δίαιτα υποστηρίζει πως πρέπει να τρώμε ωμές τροφές που δεν έχουν μαγειρευτεί ή υποστεί επεξεργασία καθώς και μη παστεριωμένα/ ομογενοποιημένα γαλακτοκομικά. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, αφήνει εκτός «πλάνου» πολλά τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν μόνο μαγειρεμένα (πχ, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτα, ψωμί, όσπρια κα). Μπορεί μεν η συγκεκριμένη διατροφή να είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά, ωστόσο μπορεί παράλληλα να είναι και φτωχή σε ασβέστιο, βιταμίνη D, σίδηρο, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και για να σας πούμε την … ωμή αλήθεια, όσοι επιλέξουν να καταναλώσουν κρέας σε αυτή τη δίαιτα μπορεί να βάλουν τον εαυτό τους σε περιπέτειες … γαστρεντερικής φύσης!

Η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος

Μια δίαιτα (για την οποία δεν υπάρχουν σχετικά επιστημονικά δεδομένα) που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τρώμε ανάλογα με την ομάδα αίματός μας. Πχ, τα άτομα με ομάδα αίματος Α πρέπει να ακολουθούν κατά βάση χορτοφαγική διατροφή στην οποία δεν επιτρέπονται γαλακτοκομικά, στα άτομα της ομάδας Β υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία και μπορούν να καταναλωθούν και γαλακτοκομικά, η ομάδα ΑΒ ακολουθεί ένα διατροφικό σχήμα ενδιάμεσο των δύο παραπάνω, ενώ στα άτομα της ομάδας Ο συστήνεται να καταναλώνουν αρκετό κρέας, και να απέχουν από γαλακτοκομικά και σιτηρά. Για να μη … «χυθεί αίμα» στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, αποφύγετέ την!

Δίαιτα Dukan


Η νέα μόδα στις διάσημες δίαιτες, είναι ένα σχετικά περίπλοκο σχήμα που χωρίζεται σε 4 φάσεις. Ξεκινά με την αποκλειστική κατανάλωση πρωτεΐνης, στην 2η φάση προστίθενται και τα λαχανικά, ενώ οι αμυλούχες τροφές παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο … πυρ το εξώτερον! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρόκειται για μια πολύ αυστηρή δίαιτα που αποκλείει σημαντικά τρόφιμα από το διαιτολόγιο (τα φρούτα εντάσσονται σε μικρές ποσότητες στην 3η φάση και αφού έχουμε χάσει τα επιθυμητά κιλά), συνεπώς θεωρείται αρκετά αμφιλεγόμενη όσον αφορά τις επιπτώσεις της στην υγεία και ιδιαίτερα για άτομα που έχουν να χάσουν αρκετά κιλά. Συμπέρασμα: μην τη δοκιμάσετε (Du)καν!


Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.