Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σφίγγει ο κλοιός για τους καπνιστές της Αυστραλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν κι άλλα κράτη.

Ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μίας από τις αυστηρότερες αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο βρίσκεται από σήμερα η Αυστραλία ύστερα από την ψήφιση από την Άνω Βουλή σχεδίων νόμων που επιβάλλουν ένα ομοιόμορφο πράσινο πακέτο για όλες τις μάρκες τσιγάρων με γραφικά και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο για την υγεία.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν και οι κυβερνήσεις της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά, της Βρετανίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που εξετάζουν την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων.

Ωστόσο, έντονη είναι η αντίδραση των καπνοβιομηχανιών που απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις με το επιχείρημα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους περί εμπορικού σήματος και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η απόφαση της Γερουσίας θα πρέπει να επικυρωθεί από την Κάτω Βουλή εντός δύο εβδομάδων ύστερα από τροποποιήσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, γεγονός που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις καπνοβιομηχανίες για να αλλάξουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.