Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι διαπίστωσε η Επίτροπος Διοικήσεως για το 2010.

Στην ετήσια έκθεση του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως καταγράφονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακρίσεις εις βάρος κυρίως ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι κρατούμενοι, οι μετανάστες και οι έγκυες εργαζόμενες γυναίκες.

Η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου επέδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την ετήσια έκθεσή της για το έτος 2010, όπως επίσης και τις ετήσιες εκθέσεις της Αρχής κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων και της Αρχής Ισότητας.

Η κα Σαββίδου σημείωσε ότι του χρόνου θα επιδοθούν πέντε εκθέσεις, στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του Γραφείου της Επιτρόπου Διοίκησης.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι ο αριθμός των παραπόνων των πολιτών παραμένει σταθερός τα τελευταία χρόνια και ανέρχεται γύρω στις 3.000 χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων των παραπόνων των δύο Αρχών. Η κα Σαββίδου είπε ακόμη ότι «δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως σε βάρος ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως κρατούμενοι και μετανάστες».

Πρόσθεσε ότι στον χώρο εργασίας παρατηρούνται διακρίσεις κυρίως λόγω φύλου και εις βάρος εγκύων εργαζόμενων, σημειώνοντας ότι παρατηρούνται απολύσεις και μη προαγωγές γυναικών λόγω εγκυμοσύνης.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν την περαιτέρω στελέχωση του Γραφείου της Επιτρόπου Διοίκησης με επιπρόσθετο προσωπικό.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι γίνεται περισσότερος έλεγχος για το πως ξοδεύονται πλέον τα χρήματα του δημοσίου, και αυτό το βλέπω, κυρίως, από παράπονα που υποβάλλουν πολίτες, των οποίων το δημόσιο βοήθημα διακόπτεται ξαφνικά.

«Βλέπουμε ότι και το Γραφείο Ευημερίας κάνει πλέον ένα πιο σοβαρό έλεγχο και όπου διαπιστώσει εκούσια άνεργους σταματάει το δημόσιο βοήθημα», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.