Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κέντρο για την οδική ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μετά από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας.

Το Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια στη Δυτική Ελλάδα θα λειτουργήσει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 8 Νοεμβρίου 2011.

Στόχο έχει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες και την Πολιτεία σε θέματα οδικής ασφάλειας, πραγματοποιεί σε συνεργασία με το European Transport Safety Council (ETSC), παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice Drivers and road Users in Europe). Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. (συντονιστής πανευρωπαϊκά) που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην εκπαίδευση – ενημέρωση των ευάλωτων χρηστών του δρόμου, των νέων οδηγών, των πολιτών 3ης ηλικίας και όλων εν γένει των χρηστών του δρόμου στην Ευρώπη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και τη δημιουργία των Κέντρων Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια (Networks & Education for Safety and Traffic - NESTs). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 9 χώρες της Ε.Ε. – Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία.

Ένα ακόμη πρότυπο κέντρο θα λειτουργήσει στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα και, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, καθώς και κινητή μονάδα που θα εξυπηρετεί τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα AVENUE αποτελεί μία πρωτοπόρο πρωτοβουλία για την Ευρώπη καθώς συνενώνει και συντονίζει κοινωνικούς και επιχειρηματικούς εταίρους στη μάχη για τη μείωση των τροχαίων συμβάντων, για τα οποία η χώρα μας δυστυχώς διατηρεί ακόμη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη. Ο βιωματικός χαρακτήρας των κέντρων αναφοράς αποτελεί επίσης μέρος του πρωτοποριακού χαρακτήρα του προγράμματος, το οποίο αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και τις κατηγορίες χρηστών της οδού.


Πηγή: http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.