Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αρχίστε το… τρέξιμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Γυμναστείτε ανέξοδα!
Οι γκουρού του fitness συνιστούν το τρέξιμο ανεπιφύλακτα, καθώς είναι μια άσκηση εύκολη, προσιτή και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική.

Γιατί, λοιπόν, μια φωτεινή και χαρούμενη μέρα να μην ανοίξετε την πόρτα σας και να βγείτε έξω στο δρόμο… τρέχοντας;

Γιατί να τρέχω;

Επειδή:

1. Είναι εύκολο.
2. Όλοι μπορείτε να τρέξετε: νέοι, παιδιά και ηλικιωμένοι.
3. Γίνεται οποιαδήποτε στιγμή θέλετε και μπορείτε, χωρίς δεσμεύσεις, ωράρια και γυμναστήρια.
4. Δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο παρά ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο.
5. Με το τρέξιμο γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες: χέρια, κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γάμπες.
6. Αποκτάτε σφιχτό και αναζωογονημένο σώμα.
7. Χάνετε γύρω στις 1.000 θερμίδες την εβδομάδα αν τρέχετε τακτικά (5 φορές την εβδομάδα και για 5 λεπτά στην αρχή είναι το ιδανικό).
8. Θα αυξηθεί η αντοχή σας και θα γυμναστούν οι μύες σας.

Προσοχή!
• Για να έχει αποτελέσματα το τρέξιμο, πρέπει να γίνεται τακτικά.
• Οι αγύμναστοι μπορείτε να τρέχετε 5 φορές την εβδομάδα για 5 λεπτά, αφού πρώτα όμως κάνετε ένα ζέσταμα με ένα 5λεπτο γρήγορο περπάτημα.
• Οι γυμνασμένοι μπορείτε να τρέχετε ένα 20λεπτο, τελειώνοντας με ένα επιπλέον 10λεπτο γρήγορο περπάτημα. Κι εσείς χρειάζεστε ζέσταμα (10 λεπτά γρήγορο περπάτημα).

Τρέξιμο χωρίς απρόοπτα!

1. Φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια: Είναι απαραίτητα για την ασφάλειά σας στη διάρκεια του τρεξίματος. Θα βρείτε το ιδανικό ζευγάρι σε ένα κατάστημα με αθλητικά είδη. Ακόμα και στην περίπτωση που είναι ακριβά, μη διστάσετε να τα αγοράσετε, γιατί και περισσότερο θα σας κρατήσουν και περισσότερη ασφάλεια θα σας προσφέρουν.

2. Μην ξεχνάτε την προθέρμανση: Πρόκειται για τη βασική προϋπόθεση, απαραίτητη για να αποφεύγετε τραυματισμούς.

3. Τρέχετε με παρέα: Γιατί έτσι όχι μόνο θα περνάει γρηγορότερα η ώρα, αλλά θα σας προσφερθεί και η απαραίτητη βοήθεια σε περίπτωση που πάθετε κάτι.

4. Τρέχετε σε μαλακές επιφάνειες: Το γρασίδι είναι ό,τι καλύτερο για τρέξιμο, καθώς οι σκληρές και ανώμαλες επιφάνειες δεν ευνοούν το τρέξιμο.

5. Μην ξεχνάτε το νερό: Είναι απαραίτητο για να μην κουραστείτε γρήγορα. Μην πίνετε όμως και πάρα πολύ, γιατί θα φουσκώσετε και δεν θα μπορείτε να τρέξετε.

6. Προτιμήστε έναν αθλητικό στηθόδεσμο: Ενδείκνυται για το τρέξιμο, καθώς στηρίζει καλά το γυναικείο στήθος.

7. Αποφεύγετε τις κράμπες: Πώς; Με το ζέσταμα, που δεν πρέπει να ξεχνάτε πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο, και πίνοντας αρκετό νερό, αφού ως γνωστόν οι κράμπες προκαλούνται και από αφυδάτωση. Επίσης, φροντίστε να προσλαμβάνετε το απαραίτητο για τον οργανισμό σας ασβέστιο, γιατί και η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί κράμπες.

Εμπλουτίστε, λοιπόν, τη διατροφή σας με γάλα, τυρί και μπανάνες.

8. Μην τρέχετε όταν σας πονάει το γόνατο: Ιδιαίτερα στη φάση του ισχυρού πόνου. Προτιμότερο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεκουράζεστε, να βάζετε πάγο στο γόνατό σας και να μη σηκώνετε βάρη. Αν ο πόνος συνεχίζεται, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

9. Για να μην πεινάτε μετά το τρέξιμο: Μην ξεκινάτε ποτέ το τρέξιμο την ώρα που πεινάτε. Φροντίστε να έχετε φάει κάτι δυναμωτικό (μια μπανάνα, ένα γιαούρτι ή ένα τοστ) αρκετή ώρα προτού αρχίσετε να τρέχετε, γιατί διαφορετικά θα φάτε πολύ περισσότερο όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Εντάξτε επίσης στο πρόγραμμα γυμναστικής σας ένα σετ 20 ραχιαίων την ημέρα, γιατί όταν αυτοί είναι γυμνασμένοι, στηρίζουν καλά τη μέση.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.