Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ποδήλατα παντού!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έρχονται και στην Αθήνα τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Αν επισκεφτεί κανείς το Άμστερνταμ θα δει χιλιάδες ποδήλατα να διατρέχουν τους δρόμους του με κάθε κατεύθυνση. Το παράδειγμα αυτό σκοπεύει να μιμηθεί ο Δήμος Αθηναίων και να μετατρέψει την Αθήνα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε... δυο τροχούς.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης η Διεύθυνση Μελετών του Δήμου έχει εκπονήσει προκαταρκτική μελέτη για την κατασκευή ποδηλατόδρομου που θα συνδέει αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ενώ υπάρχει στα «σκαριά» και πιλοτικό πρόγραμμα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι ακόμη η κατασκευή κατάλληλων μπαρών στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα δημοτικά κτίρια ξεκινώντας από ιστορικά κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, να τοποθετηθούν αντίστοιχες μπάρες έξω από σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού.

Ακόμα μία πρωτοβουλία του Δήμου είναι η δυνατότητα πλέον παραλαβής κλεμμένου ποδηλάτου, με την επίδειξη αποδεικτικών στοιχείων από το Τμήμα Ελέγχου και Εμπορίου της Δ/νσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την ερχόμενη Κυριακή, 16 Οκτωβρίου διοργανώνεται ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας 2011. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Κάνω χώρο στο ποδήλατο. Δίνω ζωή στην πόλη μου». Όπως επισήμανε και ο Δήμαρχος Αθηναίων στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, «Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών το οποίο όλο και μαζικοποιείται και που ζητά την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για το ποδήλατο στην πόλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.