Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τιμήθηκε με Νόμπελ… μετά θάνατον!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Επιτροπή των βραβείων εμμένει στην απόφασή της να τιμήσει τον Ρ. Στάινμαν.

Ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ο οποίος πέθανε πριν από τρεις ημέρες, τιμήθηκε σήμερα με το Νόμπελ Ιατρικής 2011από την Επιτροπή των Νόμπελ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αγνοούσε ότι είχε πεθάνει και σημείωσε ότι αποφάσισε να διατηρήσει την επιλογή της παρά τον κανονισμό που απαγορεύει την απονομή του βραβείου αυτού μετά θάνατον.

Ο Στάινμαν, ο οποίος υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας, πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη, για το οποίο εργαζόταν.

«Μόλις μάθαμε την είδηση αυτή. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας που δεν είχε τη χαρά να μάθει ότι βραβεύεται με το Νόμπελ Ιατρικής», δήλωσε ο γραμματέας της Επιτροπής των Νόμπελ Γκόραν Χάνσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ο Χάνσον διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο θάνατος του επιστήμονα δεν θα αλλάξει την απόφαση της επιτροπής όσον αφορά το Νόμπελ.

«Δεν θα ορίσουμε κάποιον άλλον νικητή, αυτή είναι η απόφασή μας. Θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα γίνει πρακτικά η απονομή του Νόμπελ. Εξετάζουμε τη ρύθμιση του θέματος αυτού» διευκρίνισε.

Ο Στάινμαν τιμήθηκε σήμερα μαζί με τον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον γεννημένο στο Λουξεμβούργο Γάλλο Ζιλ Οφμάν με το φετινό Νόμπελ Ιατρικής. Οι τρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για τις εργασίες τους πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.