Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συμπόσιο για την «Παθολογία Τραχήλου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά έχουν οι έλληνες έφηβοι.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «8th Congress on Women's Health & Disease» που διεξήχθη στην Κω, 1-3 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε Συμπόσιο για την «Παθολογία Τραχήλου» όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη σεξουαλική συμπεριφορά των ελληνίδων εφήβων καθώς και την ανάγκη εμβολιασμού τους έναντι του HPV ως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία μελέτης, που διεξήχθη το 2010 σε εφήβους από 20 Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι Ελληνίδες έφηβες παρουσιάζουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν μικρές σε διάρκεια και πολλές σε αριθμό σχέσεις και δεν είναι ενημερωμένες σωστά για την προστασία τους από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ειδικότερα κατά την εισήγησή του ο κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στα επιμέρους αποτελέσματα της μελέτης που δείχνουν ότι:

• Η μέση ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής στις Ελληνίδες έφηβες είναι τα 14.5 έτη,

• Από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους, μόνο το 50% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή και

• Μόνο το 30% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε κάθε επαφή και σε όλη τη διάρκεια.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκθεση σε ογκογόνους τύπους του HPV, που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, προσεγγίζει το μέγιστο στην εφηβεία, αλλά και ότι ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου τραχήλου αυξάνεται όσο μειώνεται η ηλικία έναρξης σεξουαλικών επαφών, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των εφήβων κοριτσιών στην Ελλάδα έναντι του HPV,» τόνισε ο κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου.

Άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές, όπως ο κ. Philippe Simon, Καθηγητής Γυναικολογίας, Universite Libre de Bruxelles, παρουσίασαν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το διδύναμο εμβόλιο έναντι του HPV τονίζοντας «η πρωτογενής πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήρθε να επισφραγίσει την προστασία από τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση προ καρκινικών αλλοιώσεων στον τραχήλου της μήτρας.

Ειδικότερα, τα τελευταία δεδομένα του διδύναμου εμβολίου δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας ξεπερνάει συνολικά το 90%, ενώ διατηρεί υψηλά επίπεδα αντισωμάτων για 8,4 έτη. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν το όφελος που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας στη Δημόσια Υγεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.