Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μαυρίστε τεχνητά χωρίς να τρέχετε σε σολάριουμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέο τσιπ υπόσχεται «μαυρισμένα» αποτελέσματα.

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το δέρμα και θα μας χαρίζει μαύρισμα διάρκειας 3 μηνών, δίχως να χρειαστεί να καθόμαστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο ή να επισκεφτούμε διάφορα κέντρα τεχνητού μαυρίσματος.

Η κάψουλα που δεν είναι μεγαλύτερη από το κόκκο ρυζιού, θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και θα διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης. Η τελευταία παράγεται φυσικά στον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του χρώματος του δέρματος και για την ποσότητα της UV ακτινοβολίας που απορροφούμε.

Το τσιπ θα απελευθερώνει μία χημική ουσία που θα προκαλεί ένα είδος τεχνητού μαυρίσματος, το οποίο θα προσεγγίζει κατά πολύ το φυσικό. Το συγκεκριμένο είχε αρχικά αναπτυχθεί για να ανακουφίζει ασθενείς με δερματικές παθήσεις, ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην βιομηχανία της ομορφιάς.

Αν και ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να αποκτήσει εμπορικό χαρακτήρα, το Βρετανικό ερευνητικό Κέντρο κατά του Καρκίνου το έχει ήδη υποδεχθεί θετικά και μάλιστα θεωρεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να περιοριστεί η εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος λόγω της πολύωρης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.

Εάν όλα πάνε καλά και περάσει θετικά τις κλινικές μελέτες, τότε θα ακολουθήσει τα βήματα του Botox, που και αυτό είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους ως μυοχαλαρωτικό, όμως πλέον το χρησιμοποιούν κατά κόρον για την καταπολέμηση των ρυτίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.