Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

«Αυτοκτονία» το πρωινό τσιγάρο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διπλάσιες οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.

Εάν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν το πρωινό τσιγάρο, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό «Cancer», οι «πρωινοί» καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από τους καπνιστές που το… αφήνουν για αργότερα.

Αποτελεί πάγια συνήθεια για τους περισσότερους καπνιστές το πρωινό τσιγάρο, όμως καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Οι γιατροί που επιμελήθηκαν την έρευνα κατέληξαν πως τα επίπεδα νικοτίνης είναι υψηλότερα σε αυτούς που καπνίζουν το πρωί, με το που ανοίξουν τα μάτια τους. Οι επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν μόνο όσον αφορά το πρωινό τσιγάρο και όχι τη συχνότητα και τη διάρκεια που καπνίζουν.

Συγκεκριμένα συμπέραναν πως όσοι κάπνισαν σε λιγότερο από μια ώρα αφού ξύπνησαν, είχαν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου. Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Joshua Muscat, δήλωσε πως « Το πρωινό τσιγάρο αυξάνει τη νικοτίνη στο σώμα του καπνιστή, όπως και άλλες τοξίνες που οφείλονται σε αυτό. Όσοι δεν έχουν υπομονή και καπνίζουν σχεδόν με το που ξυπνήσουν, έχουν διπλάσιες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου στον πνεύμονα και όχι μόνο».

Τέλος οι γιατροί θεωρούν πως οι «πρωινοί» καπνιστές, έχουν την τάση να καπνίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα, στην διάρκεια της ημέρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.