Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Προσέξτε τα δόντια και τα μάτια σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προλάβετε την εμφάνιση άνοιας.

Αν επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρό σας και αν αποφεύγετε τα κρυολογήματα, θα μπορέσετε να προλάβετε την εμφάνιση άνοιας, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Τα συχνά τσεκ-απ, η αποφυγή κρυωμάτων και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες εκδήλωσης Αλτσχάιμερ σε προχωρημένη ηλικία.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια λίστα από αρρώστιες, άλγη και πόνους, όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα, η κακή όραση, τα σπασμένα κόκκαλα ακόμη και η κακή τοποθέτηση οδοντοστοιχιών που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Παρότι από μόνες τους οι παραπάνω ασθένειες δε συνιστούν λόγο εμφάνισης άνοιας, όταν κάποιος υποφέρει από σειρά προβλημάτων υγείας τότε ο κίνδυνος εμφάνισής της είναι διπλάσιος.

Καναδοί επιστήμονες μελέτησαν πώς η κακή όραση, η ακοή, η αρθρίτιδα, ο βήχας, τα κρυολογήματα, τα προβλήματα στα δόντια, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει Αλτσχάιμερ.

Ισχυρίζονται ότι ένα υγιές άτομο έχει 18% πιθανότητες να εμφανίσει τη νόσο σε προχωρημένη ηλικία κάποια στιγμή στη ζωή του.

Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται κατά 3,2% για κάθε πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.