Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πως να ψωνίσετε στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι παγίδες που πρέπει να προσέχετε.

Η πιο σημαντική περίοδος του χρόνου για κάθε γυναίκα που λατρεύει τα ψώνια είναι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Ανάμεσα σε καινούργια κομμάτια ή αγορές -επενδύσεις για τη νέα σεζόν, διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να κάνεις τις πιο επιτυχημένες αγορές που θα αφήσουν ιστορία!

Η αγορά- επένδυση: η φιλοσοφία της συγκεκριμένης αγοράς θέλει να σε διδάξει ότι υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που δεν έχουν εποχή, πρόκειται δηλαδή για διαχρονικά κομμάτια που ακόμη και να δεν πρόκειται να τα φορέσεις άμεσα, θα τα "βρεις μπροστά σου" κάποια στιγμή. Το μικρό μαύρο φόρεμα ή η one shoulder δημιουργία είναι κομμάτια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη πολλές φορές.

Ένα μαγιό μισοτιμής είναι πάντα καλή επένδυση!


Τέλος εποχής: επένδυσε σε κομμάτια που δεν έχουν εποχή όπως τα αμάνικα τοπ, οι μπαλαρίνες, τα τζιν τα οποία μπορείς να τα φορέσεις όποτε θελήσεις χωρίς να βασανίζεις το μυαλουδάκι σου με το αν πρέπει ή όχι να τα φορέσεις.

Πες όχι: τα κομμάτια που είναι στη μόδα φέτος μπορείς να μην είναι στη μόδα του χρόνου και έτσι οφείλεις να επενδύσεις τα λεφτά σου σε διαχρονικά κομμάτια και να μην υπολογίσεις τις εφήμερες τάσεις. Έχε κατά νου πριν υποκύψεις στα εφήμερα τρεντ ότι σημασία δεν έχει τι είναι στη μόδα αλλά τι σου πηγαίνει. Ένα μαύρο φόρεμα σε κλασική γραμμή ή μια ολόσωμη μαύρη φόρμα δεν πρόκειται ποτέ να βγει out of fashion και άρα δε θα δώσεις άδικα τα λεφτά σου.

Παγίδα: πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα και αγοράσεις 10 παρόμοια κομμάτια, σημασία έχει να πάρεις καινούργια κομμάτια όχι 10 που να θυμίζουν ένα, έστω κι αν μιλάμε για διαφορετικά χρώματα!

Εν αρχή: αξίζει να αγοράσεις μερικά καλά κομμάτια τώρα που ξεκινούν οι εκπτώσεις κι ας μην τα χτυπήσεις στο 70% της αρχικής τους αξίας, παρά να σπαταλήσεις χρήματα στο τέλος των εκπτώσεων που το φθινόπωρο θα πλησιάζει! Τι να τα κάνεις δηλαδή 15 ζευγάρια πέδιλα στα τέλη Αυγούστου;

Οι παγίδες

Α. αν έχεις εντοπίσει ένα κομμάτι και περιμένεις να μπουν οι εκπτώσεις για να το κάνεις δικό σου, τότε καλά θα κάνεις να δεις την τιμή του πριν μπει το εκπτωτικό ταμπελάκι επάνω. Πολλά καταστήματα -και ειδικά τώρα με την κρίση που περνάνε- μπορεί να αλλάζουν τις κανονικές τιμές των ρούχων έτσι ώστε να βγουν κερδισμένοι ακόμη και από τις εκπτώσεις.

Β. Μη βγεις στα μαγαζιά μόλις χωρίσεις με τον αγαπημένο σου ή μετά το κομμωτήριο από όπου έφυγες με πράσινο μαλλί γιατί το πιο πιθανό είναι να κάνεις αγορές εν βρασμό ψυχής και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι μια φουσκωμένη πιστωτική μέσα σε όλες τις άλλες καταστροφές.

Γ. Το λάθος μέγεθος: αν αγοράσεις ένα εκπτωτικό κομμάτι σε μέγεθος μικρότερο από αυτό που φοράς με την ελπίδα να αδυνατίσεις για να χωρέσεις σε αυτό, τα λίγα ευρώ θα πάνε στράφι (έστω και λίγα). Αντίθετα, αν πρέπει να δώσεις λίγα χρήματα, καλύτερα να επενδύσεις σε ένα κομμάτι που θα φορέσεις σίγουρα, έστω και για δύο μήνες.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα: πριν πέσεις σαν λυσσασμένη πάνω σε ότι βρεις μπροστά σου έχει μαζί σου μια λίστα. Φτιάξε μια λίστα με τα κομμάτια που λείπουν από τη γκαρνταρόμπα σου και θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις. Αυτό θα σε σώσει από πολλές άσκοπες και ανούσιες αγορές που το μόνο που θα σου προσφέρουν είναι χρηματική αφαίμαξη. Η λίστα σου θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες και θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα!

Τι θα αγοράσεις:

Α. Πολύχρωμα παντελόνια: δώσε χρώμα στο στιλ σου με παντελόνι σε όποιο χρώμα σου αρέσει αφού εκτός από σούπερ καλοκαιρινό είναι και πολύ βολικό και μπορείς να το λανσάρεις από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στο ποτό.

Β. Κάθε λογής σορτσάκι: τα σορτσάκια που θα βρεις στα εκπτωτικά θα είναι πολλά! Μακριά, κοντά, υφασμάτινα και τζιν πρόκειται για την απόλυτη αγορά του καλοκαιριού αφού θα τα φορέσεις και μετά το καλοκαίρι.

Γ. Η πουκαμίσα: από τη δουλειά μέχρι το βράδυ η πουκαμίσα γίνεται το αγαπημένο σου ρουχαλάκι! Θα βρεις από εμπριμέ και πολύχρωμες μέχρι σε παλ χρώματα σε λινό ή μακό, το μόνο σίγουρα όμως είναι ότι μια τέτοια αγορά δε θα πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.