Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βρείτε το χόμπι που σας ταιριάζει!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές επιλογές.

Η παραλία εκτός από ιδανικό μέρος εξάσκησης του καρπού, παίζοντας τάβλι, ή του σαγονιού, τρώγοντας ένα παγωτό χωνάκι, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να αποκτήσετε αντοχή, καθαρό πνεύμα, καλή διάθεση δύναμη και να βάλετε τις βάσεις για να πάρετε μια γεύση από αθλήματα και χόμπι που μπορεί να σας ανεβάσουν και να σας διατηρούν σε φόρμα όλη τη χρονιά! Απόφαση χρειάζεται και... καλή διασκέδαση.

Καταδύσεις


Γνωριμία…Αναφορές για καταδύσεις συναντούμε από το 500 π.Χ. Από τον 19ο αιώνα καλλιεργήθηκαν συστηματικότερα και στους Ολυμπιακούς του 1904 στο Σεντ Λιουις μπήκαν επίσημα στο πρόγραμμα. Σήμερα, άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται με την ίδια επιτυχία σε καταδύσεις από διάφορα ύψη και σταθερό βατήρα ή τραμπολίνο. Στόχος η είσοδος στο νερό σε όσο το δυνατόν κάθετη θέση.

Μας αρέσει γιατί…Είναι πολύ θεαματικές. Συνδυάζουν δύναμη, ευλυγισία και ακρίβεια, με αποτέλεσμα να «αποτοξινώνεται» η σκέψη σας από την καθημερινότητά της, το σώμα «σφίγγει» και αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία. Ένας καταδύτης πρέπει να έχει τη χαλαρή δύναμη ενός κολυμβητή και την αρμονία στην κίνηση ενός χορευτή.

Τα οφέλη. Οι αθλητές ασκούνται πολλές ώρες έξω από το νερό καλλιεργώντας την ευκαμψία που απαιτεί. Οι καταδύσεις γυμνάζουν αρμονικά όλο το σώμα. Ιδιαίτερα αναπτύσσονται οι μύες των ποδιών (δικέφαλος, τετρακέφαλος, γαστροκνήμιος), της πλάτης και οι κοιλιακοί. Μια ώρα προπόνησης βοηθάει στην απώλεια 200-300 θερμίδων.

Κωπηλασία


Γνωριμία…Για την κωπηλασία δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε πηγές αφού είναι τόσο παλιά όσο και η διάθεση του ανθρώπου να μετακινηθεί στην θάλασσα. Αγώνες πραγματοποιούνταν ακόμη και στην αρχαία Αίγυπτο ενώ ήταν πολύ συνηθισμένοι στην αρχαία Ελλάδα. Το 1896 εμφανίστηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος των αθλητών είναι να διατρέξουν μια προκαθορισμένη απόσταση κωπηλατώντας με ένα ή δύο κουπιά ο καθένας στον μικρότερο χρόνο. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικά αγωνίσματα ανδρών και έξι γυναικών στο επίσημο πρόγραμμα.

Μας αρέσει γιατί…είναι δύσκολη. Όποιος έχει δοκιμάσει να κωπηλατήσει έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται μεγάλη δύναμη στα χέρια, αντοχή και συντονισμός. Οι αγώνες είναι συναρπαστικοί, η προσπάθεια στα πρόσωπα των αθλητών φανερή και τα τελευταία μέτρα πολλές φορές συγκλονιστικά.

Τα οφέλη: Η κωπηλασία βοηθάει στην καρδιοαναπνευστική ικανότητα καθώς απαιτεί μεγάλη αντοχή. Χαρακτηρίζεται ως άθλημα αντοχής με υψηλές απαιτήσεις δύναμης και βρίσκεται στην ίδια κατηγορία αθλημάτων όπως η ποδηλασία σε δρόμο, το σκι μεγάλων αποστάσεων και η ορειβασία! Γυμνάζει κυρίως τους μύες των ώμων, των χεριών και της πλάτης αλλά και τους τετρακέφαλους στα πόδια. Σε μια ώρα κωπηλασία μπορεί κάποιος να κάψει από 500-800 θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.