Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Είναι άκυρος ο διαγωνισμός του ΟΑΕΔ του 2008 για τα άτομα του ν 2643/98!;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Καλά κρυμμένη από τον πολύ κόσμο είχαν την αλήθεια, κάποιοι γραφειοκράτες αλλά και οι στα χαρτιά επιτυχόντες του διαγωνισμού κρατώντας το θέμα σε χαμηλούς τόνους ώστε να μην δημοσιοποιηθεί και μαθευτεί προς τον έξω κόσμο. Άλλωστε ειδικά οι τελευταίοι νομίζουν πως ο νόμος φτιάχτηκε για τους ίδιους και όχι για όσους συμμετέχουν... γι' αυτό και λειτουργούν αυτόνομα και όχι συλλογικά. Την πάρτη τους θα μου πεις ο καθένας... και εκεί είναι το ζήτημα.

Ο νόμος 3852/2010 (που ολόκληρο θα τον βρείτε εδώ) και πιο συγκεκριμένα η παράγραφος 38 του άρθρο 280 αναφέρει πως από 1/1/2011 βάσει και του άρθρου 283 του ίδιου νόμου. Τι το σημαντικό λέει όμως το άρθρο 280:

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απονέμεται η άσκηση των ακόλουθων, πρόσθετων, αρμοδιοτήτων:....38. Η άσκηση αρμοδιοτήτων σχετικών με την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών, κατά τις ρυθμίσεις του ν. 2643/1998 (ΦΕΚ 220 Α΄).

Άρα από 1/1/2011 δεν έχει δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα και να εκδίδει αποφάσεις καμία επιτροπή τον ν 2643/98 του ΟΑΕΔ. Ότι απόφαση εκδώσει θα είναι άκυρη και χωρίς ισχύ που μπορεί να καταπέσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο.


Τι αποφάσεις έχουν εκδοθεί όμως από την αρχή του χρόνου;
Να τις πάρουμε με την σειρά;


Α) Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης όλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των τοπικών υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. που έχουν τις έδρες τους οι επιτροπές του αρθ. 9 του Ν.2643/98, για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008. 

Οι τελικοί πίνακες του ΚΠΑ2 ΛΑΜΙΑΣ, όπου έχει έδρα η επιτροπή του άρθρου 9 του νόμου, θα ανακοινωθούν στις 09/02/2011.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.


Β) Ανακοινώθηκαν με δελτίο τύπου της 11/4/2011

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι οι Επιτροπές του άρθρου 9 του Ν. 2643/98 που έχουν την έδρα τους στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λάρισας, Μυτιλήνης και Ρόδου, έχουν περατώσει το έργο τους αναφορικά με την προκήρυξη του ανωτέρω Νόμου, έτους 2008 και την τοποθέτηση των προστατευομένων που προκρίθηκαν σε θέσεις εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

Οι σχετικές ειδοποιήσεις προς τους προστατευόμενους θα αποστέλλονται με συστημένες επιστολές από την Τρίτη 12/4/2011.

Οι λοιπές Επιτροπές θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της πιο πάνω προκήρυξης μετά την δημοσίευση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ.





Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

Τι ακυρώνεται αν ακυρωθούν οι πιο πάνω ενέργειες των επιτροπών που δεν είχαν δικαίωμα να τις πράξουν βάσει του νόμου (σημείωση: άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται στο δημόσιο υπάλληλο..., δεν συγχωρείται και τιμωρείται...);;;



Α) Τα τελικά αποτελέσματα και οι πίνακες μοριοδότησης όλων των περιφερειών της χώρας.


Β) (και λόγω του προηγουμένου) Τα οριστικά αποτελέσματα και οι τοποθετήσεις των προστατευμένων του νόμου 2643/98 σε όσες περιφέρειες έχουν εκδοθεί τέτοια αποτελέσματα, όπως και η ακύρωση της πρόσληψης με άμεση απόλυση όσων έχουν τοποθετηθεί.


Η καλά αυτή κρυμμένη αλήθεια δεν ευνοεί άλλους πέρα από τους πρώτους αυτού του διαγωνισμού, που βιάζονται και πιέζουν με κάθε μέσο ή τρόπο να τελειώσει ο διαγωνισμός και να διοριστούν και να κλείσει το θέμα. Αυτό φαίνεται από τις διάφορες επίσημες κινήσεις που κάνουν, μέσω των σελίδων και ομάδων που έχουν "δημιουργήσει" με μόνο σκοπό την "δικαίωση του αγώνα τους" για έναν, όπως θα μπορούσαμε να πούμε, οποιουδήποτε είδους και τρόπου διορισμό.


Ας πάμε στο προκείμενο όμως το τι έχει γίνει μέχρι τώρα... πέρα από τις καθυστερήσεις που είχαμε τόσο καιρό.
Ύστερα από πιέσεις και συντονισμένες κινήσεις μόνο των επιτυχόντων (καταλαβαίνει ο καθένας γιατί μόνο αυτοί), προσπαθούν να αποκαταστήσουν "την τάξη και την νομιμότητα". Θεωρούν επιτυχία πως κατατέθηκε στην βουλή το νομοσχέδιο για το Σ.Ε.Π.Ε του Υπουργείου ΕργασίαςΓιατί; Γιατί στο άρθρο 90 αναφέρει πως: 


Άρθρο 90

1. Η περίπτωση 38 της παραγράφου II του άρθρου 280 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η άσκηση των αρμοδιοτήτων που ασκούνταν από τον ΟΑΕΔ και είναι σχετικές με την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών, κατά τις ρυθμίσεις του ν. 2643/1998 (Α΄ 220), εξακολουθούν να ασκούνται από τον ΟΑΕΔ μέχρι την 30.6.2012, κατά παρέκκλιση του άρθρου 286 του 
ν. 3852/2010 (Α΄ 87).
Οι εκκρεμείς, σχετικές με το ν. 2643/1998, υποθέσεις και διαδικασίες θα ολοκληρωθούν από τον ΟΑΕΔ.

Οι πράξεις που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2643/1998 μετά την ισχύ του ν. 3852/2010, δηλαδή μετά την 1.1.2011, είναι νόμιμες και ισχυρές.

Οι αρμοδιότητες οι σχετικές με την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών κατά τις ρυθμίσεις του ν. 2643/1998 που ασκούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παραμένουν σε αυτό.»

Ολόκληρο το ήδη από 26/7/2011 ψηφισμένο νομοσχέδιο θα το βρείτε εδώ.


Συμπέρασμα των πιο πάνω; 
Ή ότι κάποιοι έχουν μεγάλη δύναμη και βολεύονται και άλλοι απλά που δεν έχουν πάνε και κουρεύονται..., ή ότι κάποιοι φέρουν ευθύνη γι' αυτό το μπάχαλο και είναι καιρός να πουν mea culpa. Να παραδεχτεί λάθη και να δώσει λύση πραγματική και όχι με οποιαδήποτε υπονοούμενα και δεύτερες σκέψεις. 


Γιατί κάτι ανάλογο κάνει η συνοδευτική έκθεση τον νομοσχεδίου που θα βρείτε εδώ.
Πολλά τα πράγματα που θα ήταν καλό να ξέραμε αλλά και που δεν αναφέρονται από κανένα έγγραφο. Μερικά από αυτά:



  • Δεν αποδίδεται ευθύνη σε κανέναν για ότι δεν αποδόθηκε σε άλλους η δικαιοδοσία του νόμου 2643/98 από αρχές του χρόνου, όπως και το ότι κανείς δεν αφαίρεσε την δικαιοδοσία από τους προηγούμενους (υπαλλήλους τον επιτροπών).
  • Δεν αναφέρεται πουθενά (και σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ) αν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και των αντίστοιχων περιφερειακών επιτροπών γνώριζαν πως δεν έπρεπε να ενεργούν και να πράττουν οτιδήποτε σχετικό με τον ν. 2643/98, ίσως μέσα σε αυτά και να μην έχουν το υλικό του διαγωνισμού στην δικαιοδοσία τους και στα γραφεία τους.
  • Δεν αποδίδεται ευθύνη σε κανέναν υπάλληλο ή άλλο αρμόδιο, στην περίπτωση που είχε ενημερωθεί πως δεν έχει δικαιοδοσία, που παρ' όλα αυτά συνέχισε να ενεργεί και να πράττει οτιδήποτε που ήταν σχετικό με τον ν. 2643/98.
  • Δεν αναφέρεται και δεν δίνεται από πουθενά σαφής εξήγηση γιατί δεν είναι και αν είναι άκυρη κάθε εντολή - ενέργεια - πράξη υπαλλήλου, στην περίπτωση που είχε ενημερωθεί πως δεν έχει δικαιοδοσία και που παρ' όλα αυτά συνέχισε να ενεργεί και να πράττει οτιδήποτε που ήταν σχετικό με τον ν. 2643/98.

Και ρωτάω όσους το διαβάσουν:
Είναι άκυρος ο διαγωνισμός του ΟΑΕΔ του 2008 για τα άτομα του ν 2643/98!;

Υ.Γ. Όπως φαίνεται κάποιοι, μπορούν ή έχουν δύναμη να νομιμοποιούν και το παράνομο...


Τα συμπεράσματα (όπως και οι κινήσεις) είναι δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.