Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ημερίδα για την Μεσογειακή διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τριήμερο εκδηλώσεων στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Η Μεσογειακή διατροφή ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας, στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων με την συμμετοχή εκπρόσωπων και από τρεις άλλες εμβληματικές κοινότητες, της Soria της Ισπανίας, του Chefchaouen του Μαρόκου και του Cilento της Ιταλίας, αλλά και εκπροσώπους από την Κύπρο.

Η Μεσογειακή διατροφή με εμβληματική περιοχή της χώρας μας την Κορώνη, αναγνωρίστηκε ως άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO, τον περασμένο Νοέμβριο στο Ναϊρόμπι, μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.

Η UNESCO, αναγνώρισε ότι η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, πρακτικών και παραδόσεων που ξεκινούν από τη γη, το αγροτικό τοπίο και φτάνουν μέχρι το τραπέζι και συμπεριλαμβάνουν τις καλλιέργειες, τη συγκομιδή, την αλιεία, τη διατήρηση, τη μεταποίηση, την προετοιμασία και, ιδιαίτερα, την κατανάλωση των τροφίμων.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη στην εισήγησή της σημείωσε ότι ‘γιορτάζουμε μια επιτυχή διακρατική συνεργασία που εγγράφεται ως υποθήκη και είμαστε εδώ για μια σημαντική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιδεικνύεται μια εξαιρετική διπλωματική συνεργασία που έχει περιεχόμενο και συνέχεια.

Πρόσθεσε ότι η κρίση που μαστίζει την χώρα μας μπορεί να αποτελέσει πυξίδα για πολλές αποφάσεις και κατευθύνσεις μας, συμπληρώνοντας πως, σε μια εποχή που τα διατροφικά σκάνδαλα βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα στρώσουμε το τραπέζι μας και να κατευθύνουμε τους νέους σε ποιοτικότερη διατροφή για μια ποιοτικότερη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.