Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Φωτοευαισθησία και φωτοπροστασία σε άτομα με ιστορικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο ανοιξιάτικος ήλιος καίει επικίνδυνα, γι' αυτό και η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία θα πρέπει ν' αρχίζει όσο το δυνατόν νωρίτερα!

Αμεση ειδική προστασία από τον ήλιο χρειάζονται όσοι έχουν:

1. Ιστορικό μελανώματος.

2. Ιστορικό ακανθοδυσπλασιών του δέρματος.

3. Οικογενειακό ιστορικό.

4. Λεύκη.

5. Διογκωμένες ελιές ή σπίλους.

6. Πολύ λευκό δέρμα (ξηρό και ευαίσθητο).

Στις κατηγορίες αυτές δεν είναι αρκετή μια κρέμα με υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη προστασίας.

Παρά την πληθώρα των προϊόντων με υψηλούς δείκτες, τα μελανώματα και οι διάφορες δυσπλασίες των μελανοκυττάρων ή των άλλων κυττάρων του δέρματος και οι υπομελαχρώσεις, αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς (υπομελαχρώσεις: λεύκη, λεκέδες σε πρόσωπο, μέτωπο και χέρια).

Βασικά η προστασία του δέρματος πρέπει να γίνεται εκ των έσω προς τα έξω και να συμπληρώνεται με ειδικά τοπικά αντιηλιακά προϊόντα.

Μελέτες ανά τον κόσμο που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά για τον καρκίνο και δερματολογικά περιοδικά απέδειξαν ότι συγκεκριμένες φυσικές ουσίες δίνουν την υψηλότερη προστασία και συμβάλλουν ουσιαστικά και στη θεραπεία εγκατεστημένων προβλημάτων του δέρματος. Αρκετές από αυτές υπάρχουν και στο Διαδίκτυο.

* Το εκχύλισμα φρέσκων καρπών μαύρου πιπεριού Bioperine απεδείχθη ότι συντελεί στην καλή κατανομή των μελανοκυττάρων.

**Το φυτικό συνένζυμο Q10 σε δόσεις 150-300mg την ημέρα προστατεύει το δέρμα από τις UVA και UVB ακτίνες του ήλιου.

* Αποτρέπει την οξείδωση.

* Αποξειδώνει τα κύτταρα που έχουν υποστεί οξείδωση.

* Το φυτικό εκχύλισμα Silymarin που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού σίλυβο το μαριανό, απεδείχθη ότι αποτρέπει τις δυσπλασίες του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπισή τους.

Ο συνδυασμός Silymarin 400 mg την ημέρα με το συνένζυμο Q10 από 150-300 mg που περιέχει και Bioperine είναι σήμερα η καλύτερη προστασία για τα ευαίσθητα και με ιστορικό άτομα που προαναφέραμε.

Προσοχή και στην τοπική προστασία. Το αντιηλιακό δεν χρειάζεται να έχει πολύ μεγάλο δείκτη διότι δεν αφήνει το δέρμα να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο και να επιτελέσει τις βασικές λειτουργίες του.Ο δείκτης 20-30 με φυσικά φίλτρα είναι αρκετός, άλλωστε τα φωτοευαίσθητα άτομα των κατηγοριών που περιγράψαμε δεν πρέπει να κάθονται στον ήλιο ιδιαίτερα από τις 10:00 έως τις 18:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.