Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η πρόωρη περίοδος «γεννά» κόρες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τα αυξημένα επίπεδα οιστραδιόλης ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό



Η πρόωρη περίοδος «γεννά» κόρες!
Αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν κοριτσάκι έχουν οι γυναίκες που εισάγονται στη γόνιμη περίοδο της ζωής τους πριν από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με ιάπωνες ειδικούς

Λονδίνο 
Για τις γυναίκες που αναρωτιούνται τι φύλο θα έχει το παιδί που περιμένουν, η απάντηση ίσως να κρύβεται στην  ηλικία κατά την οποία ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τους.
Αυτό υποστηρίζουν ιάπωνες επιστήμονες από το  Ινστιτούτο Υγείας M&K, στο Χιόγκο, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το φύλο του εμβρύου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ηλικία της εμμηναρχής της μητέρας.
Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Human Reproduction» οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 10.000 μητέρες από τις οποίες ζητήθηκε να δηλώσουν πότε είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους καθώς και το φύλο του παιδιού τους.
Είδαν λοιπόν ότι το 64% των γυναικών που είχαν για πρώτη φορά περίοδο σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε αποκτήσει κορίτσι στη μετέπειτα ζωή του. Οσο μεγαλύτερη ήταν όμως η ηλικία εμμηναρχής τόσο αυξανόταν το ποσοστό γέννησης αγοριών και μειωνόταν εκείνο των κοριτσιών.
Συγκεκριμένα στην ηλικία των 12 ετών το ποσοστό γέννησης αγοριών άγγιζε το 50%, ενώ στις μητέρες που είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους στα 14 έτη, το ποσοστό ανέβαινε στο 53%.
Υπερευαίσθητα τα αγόρια
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μισάο Φουκούντα, προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με πρόωρη έμμηνη ρύση - πριν από την ηλικία των 12 ετών -  έχουν αυξημένα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης οιστραδιόλης.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε, κατά τον δρα Φουκούντα, να οδηγήσει σε αποβολή των αρσενικών εμβρύων, καθώς θεωρούνται πιο ευαίσθητα σε ορμονικές ανισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.