Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σεισμός 6.2 ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16:29

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Κι όμως δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Αισθητός έγινε ισχυρός σεισμός πριν λίγα λεπτά (περίπου στις 4 και 29 λεπτά) στους κατοίκους του νομού Ηρακλείου. Ο σεισμός ήταν μεγάλος σε χρονική διάρκεια (περίπου ένα με δύο λεπτά).


Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στη θάλασσα 134 χλμ. ΒΑ του Ηρακλείου, 94 χλμ. ΒΑ του Αγ. Νικολάου και 50 χλμ. ΒΔ της Κάσου.


Το επίκεντρο του σεισμού...



Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Ευρω-μεσογειακού Κέντρου EMSC η δόνηση είχε μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος τοποθετείται στα 60 χλμ. ενώ αρχικά το αυτόματο σύστημα καταγραφής είχε τοπθετήσει το βάθος στα 10 μόλις χλμ. Στο 6,2 προσδιορίζει την ένταση του σεισμού το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS εκτιμά την ένταση της δόνησης στους 5,9 βαθμούς και το εστιακό βάθος στα 77 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη του Ηρακλείου και σε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ έγινε αντιληπτή σε μεγάλο μέρος της νοτίου Ελλάδας και σε περιοχές της Αθήνας, όπως και σε περιοχές στα παράλια της Τουρκίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο MSNBC υπάρχουν αναφορές ότι κουνήθηκαν κτίρια και στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο.


Ευτυχώς ο σεισμός ήταν σε θαλάσσιο χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουμε προβλήματα από ζημιές σε κατοικίες μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.