Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Νέες θεραπευτικές εξελίξεις για τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι έως τώρα θεραπείες αδυνατούσαν να παρέχουν βελτίωση της όρασης, παρέχοντας απλά σταθεροποίηση στους περισσότερους ασθενείς.



Μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης ενηλίκων στο δυτικό κόσμο αποτελεί το Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας. Εμφανίζεται συνήθως σε ασθενείς που πάσχουν πολλά χρόνια από σακχαρώδη διαβήτη και αν δεν αντιμετωπισθεί θεραπευτικά έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή και μόνιμη απώλεια όρασης.

Σήμερα όμως τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, καθώς νέες θεραπείες παρέχουν βελτίωση στην όραση, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι Ιωάννης Δατσέρης, χειρουργός οφθαλμίατρος και Αναστάσιος Κουρής, χειρουργός οφθαλμίατρος, Διευθυντής Οφθαλμολογικής κλινικής ΠΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς", παρουσιάζοντας τις νέες θεραπευτικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας όσον αφορά στις παθήσεις της Ωχράς Κηλίδας.

Από τις κλινικές μελέτες με τη νέα θεραπεία (ρανιμπιζουμάμπη) αποδεικνύεται ότι πάνω από 2 στους 3 ασθενείς με διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας παρουσίασαν θεαματική βελτίωση της όρασης τους, ενώ συνολικά το 90% των ασθενών παρουσίασε έστω και κάποιου βαθμού βελτίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.