Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο παιχνίδι για τα παιδιά σας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήσιμες συμβουλές για το πως να διαλέξουν οι γονείς το πιο κατάλληλο video game στα παιδιά τους.


Μια εβδομάδα απομένει για να γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα και οι περισσότεροι γονείς, θα πάνε στα μαγαζιά για να αγοράσουν κάποιο δώρο για τα παιδιά τους.

Ανάμεσα στις επιλογές δώρων θα είναι ίσως και κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο όμως μπορεί να μην κάνει για το παιδί στο οποίο απευθύνεται το δώρο.

Έτσι λοιπόν παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές για το πως μπορεί να διαλέξει κάποιος το σωστό παιχνίδι για κάθε παιδί σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο έχουν χαρακτηρισθεί με το σύστημα PEGI (Pan European Game Information) το οποίο αποτελεί το πρώτο πανευρωπαϊκό σύστημα αποτίμησης των ορίων ηλικίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα βιντεοπαιχνίδια κι εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος του είναι να παράσχει στους γονείς και γενικά στους καταναλωτές αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού και την καταλληλότητά του για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Έτσι λοιπόν το σύστημα PEGI μπορεί και κατατάσσει τα παιχνίδια σε 5 ηλικιακές ομάδες οι οποίες αναγράφονται στην μπροστινή και την πίσω όψη της συσκευασίας DVD ενημερώνοντας ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο μόνο για μια συγκεκριμένη ηλικία και πάνω.

Επίσης ενημερώνει με αντίστοιχα εικονίδια τον καταναλωτή οτι το παιχνίδι που ετοιμάζεται να αγοράσει, περιέχει στοιχεία όπως, ναρκωτικά, χυδαία γλώσσα, διακρίσεις, φόβος, τζόγος, σεξ, βία.

Το ίδιο ισχύει και για τα online παιχνίδια, με το PEGI Online που το συναντάμε στην ιστοσελίδα ενός online παιχνιδιού, για να γνωρίζει ο χρήστης από την αρχή οτι το παιχνίδι συγκεκριμένο παιχνίδι, πληροί κάποιες προϋποθέσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών.

Κάθε χρήστης μπορεί από εδώ, να μάθει περισσότερα για το σύστημα PEGI και να ελέγξει το χαρακτηρισμό των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόκεινται στο σύστημα με μια απλή αναζήτηση στην φόρμα που περιλαμβάνεται στην αρχική σελίδα.

Το σύστημα PEGI μέχρι το τέλος του 2010, είχε χαρακτηρίσει 16.143 παιχνίδια, εκ των οποίων η πλειοψηφία αφορά την ηλικιακή κατηγορία 3+, ακολουθώντας με την κατηγορία 12+.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να αγοράζουν στα παιδιά τους το κατάλληλο παιχνίδι για την ηλικία τους και ποτέ παιχνίδι που απευθύνεται μεγαλύτερη ενώ καλό θα είναι, να το δοκιμάζουν πρώτα οι ίδιοι ώστε να αποκτήσουν μία δική τους άποψη πριν το δώσουν στο παιδί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.