Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ξοδεύουμε για να βλάψουμε την υγεία μας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κατά των αντιβιοτικών τάχτηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης
Η ανεύρεση ενός νέου μοντέλου σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση των αντιβιοτικών φαρμάκων και την ανάπτυξη αντιβιοτικών νέας γενιάς, ήταν το θέμα της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θόδωρου Σκυλακάκη και Christofer Fjellner (Σουηδία) και τη συμμετοχή της οργάνωσης ReAct (για τη δράση κατά της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά).

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά είναι ένα φαινόμενο που -εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης- ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό κι αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις.

Για το θέμα δήλωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης: Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και παράδοξο, το πόσα χρήματα ξοδεύουμε για να βλάψουμε την υγεία μας και αυτή των συνανθρώπων μας και για να προκαλούμε θανάσιμους κινδύνους για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια Ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα, που θα βοηθήσει και την Ελλάδα να μειώσει τους κινδύνους και να εξοικονομήσει πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.