Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εργαστείτε... υγιεινά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Λύσεις για να μην υποκύπτετε σε πειρασμούς

Παραγγέλνετε έτοιμο φαγητό στο γραφείο; Είστε από εκείνους που τρώνε αφηρημένοι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή; Πίνετε αποκλειστικά καφέ, για να παραμένετε σε εγρήγορση;

Προφανώς, δεν θα είστε από κείνους που γνωρίζουν ότι η 28η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Η ένταση και ο ρυθμός εργασίας κατά τη διάρκεια της μέρας δεν επιτρέπουν τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, ακόμη και από κείνους που δεν συνηθίζουν τις ατασθαλίες στο σπίτι τους. Λύσεις υγιεινές, σωστά οργανωμένες, διασφαλίζουν όχι μόνον ότι δεν θα υποκύψετε σε πειρασμούς, αλλά και ότι θα εργαστείτε με μεγαλύτερη ευεξία, αφού θα έχετε ενισχύσει το οργανισμό σας με τις σωστές τροφές.

Βασικοί κανόνες
Πιείτε καφέ, με μέτρο. Ο καφές δρα τονωτικά, αλλά η υπερκατανάλωσή του (περισσότερα από 4-5 φλιτζάνια ημερησίως) μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιέγερση και νευρικότητα.

Μην ξεχνάτε το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Το πρωινό χαρίζει ενέργεια και βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν λύσεις, ακόμη και αν φεύγετε βιαστικά από το σπίτι. αγοράστε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, ή πάρτε μαζί σας μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης. Μαζί με φυσικό χυμό ή γάλα χαμηλών λιπαρών, αποτελούν ιδανικό πρόγευμα.

Καταναλώνετε φρούτα, ειδικά μπανάνες. Είναι πλούσια σε κάλιο, παρέχει απλά σάκχαρα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και μεταφέρεται εύκολα στο γραφείο!

Μην υποτιμάτε τα ενδιάμεσα μικρά γεύματα. Εύκολες λύσεις, που αποθηκεύονται χωρίς ιδιαίτερη έννοια στο συρτάρι του γραφείου, είναι τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, τα κρακεράκια ολικής άλεσης.

Τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά μπορεί να απαιτούν ψυγείο, αλλά είναι εξίσου υγιεινά.

Πίνετε νερό. Ενισχύει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συγκέντρωσης.

Μην τρώτε, δουλεύοντας. Αν διακόψετε την εργασία σας για 15-20 λεπτά, και φάτε μη ηρεμία, θα έχετε πολύ μεγαλύτερο όφελος. (Και θα χωνέψετε ευκολότερα).

Μη διστάζετε να παίρνετε φαγητό από το σπίτι, στο γραφείο. Σε χώρες του εξωτερικού, αποτελεί πλέον παγιωμένη συνήθεια. Αν προτιμάτε να παραγγέλνετε έτοιμο φαγητό, επιλέξτε είτε σαλάτα με τυρί, τόνο ή κοτόπουλο, είτε ψητό με σαλάτα.

Αν αισθάνεστε, ειδικά τις πρώτες απογευματινές ώρες, ότι θα δίνατε το βασίλειο σας για ένα γλυκό, προτιμήστε μία εναλλακτική λύση: αποξηραμένα φρούτα, μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, ένα μικρό παστέλι, ή έστω ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.