Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ασπίδα κατά του καρκίνου και καρδιακών παθήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φιστίκια πεκάν


Από τα φιστίκια πεκάν παράγεται λάδι πλούσιο σε ακόρεστα
για τις σαλάτες καθώς και αλεύρι για γλυκίσματα

Λονδίνο

Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα φιστίκια πεκάν (pecan) έχουν ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση πεκάν μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων αλλά και καρκίνου. Από τα φιστίκια πεκάν παράγεται λάδι πλούσιο σε ακόρεστα για τις σαλάτες καθώς και αλεύρι για γλυκίσματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα φιστίκια πεκάν είναι πλούσια σε μία μορφή της βιταμίνης Ε, (την γάμα τοκοφερόλη), που είναι μία βιταμίνη γνωστή για τις αντιοξειδωτικές τις ιδιότητες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Loma Linda στην Καλιφόρνια δημιούργησαν τρία διαιτολόγια, τα οποία κλήθηκαν να ακολουθήσουν 16 άνδρες. Στο πρώτο τα πεκάν βρίσκονταν στην φυσική τους κατάσταση, στο δεύτερο ήταν ανακατεμένα με νερό ενώ στο τρίτο δεν υπήρχαν καθόλου τα φιστίκια. Οι ερευνητές μελετούσαν κατά διαστήματα τους εθελοντές και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση των πεκάν μείωνε σημαντικά τα επίπεδα της οξείδωσης, που προκαλεί στον οργανισμό η λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη (LDL), η οποία συνδέεται με την ανάπτυξη σοβαρών παθήσεων. Οι αναλύσεις του αίματος έδειξαν ότι τα συστατικά των πεκάν δρουν πολύ γρήγορα αφού μέσα σε διάστημα τριών ωρών μπορούν να εμποδίζουν την οξείδωση που προκαλεί η LDL.
«Προηγούμενες έρευνες είχαν εντοπίσει την παρουσία αντιοξειδωτικών παραγόντων στα πεκάν αλλά η έρευνά μας απέδειξε ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά συστατικά απορροφώνται από τον οργανισμό και λειτουργούν προστατευτικά απέναντι σε διάφορες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.