Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ύπνος αδυνατίζει τα μωρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί οι γιαγιάδες μας να έλεγαν … ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, όμως πρόσφατες μελέτες Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Ερευνητική ομάδα από το Χάρβαρντ μελέτησε 915 βρέφη επί τρία χρόνια, υποβάλλοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μετρήσεις βάρους, ενώ οι μητέρες τους ανέφεραν τις συνήθειές των μωρών τους στον ύπνο και στην παρακολούθηση τηλεόρασης.
Όπως μετέδωσε το BBC, η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσα παιδιά κοιμούνταν λιγότερο από 12 ώρες και όσα παρακολουθούσαν τηλεόραση περισσότερο από δύο ώρες ημερησίως διέτρεχαν κατά 16% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα.
Αντίθετα, όσα παιδιά έπεφταν στο κρεβάτι νωρίτερα και έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από 2 ώρες είχαν μόλις 1% αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, όταν τα παιδιά βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση, παρακολουθούν ταυτόχρονα και πολλές διαφημίσεις για έτοιμο φαγητό και γλυκά, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάζουν τη διατροφή τους. Ταυτόχρονα, η έλλειψη ύπνου διεγείρει την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την όρεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.