Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αντιφλεγμονώδες φάρμακο ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι ενήλικες που παίρνουν σε τακτική βάση το διαδεδομένο αντιφλεγμονώδες φάρμακο «Ibuprofen» μπορούν να μειώσουν μέχρι 40% τον κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου του Πάρκινσον, σε σχέση με όσους δεν το λαμβάνουν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλμπέρτο Ασκέριο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευρολογίας «Neurology», μελέτησαν περισσότερους από 135.000 άνδρες και γυναίκες, που ήταν τακτικοί χρήστες της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας (δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα) και διαπίστωσαν ότι ήταν κατά 40% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν Πάρκινσον.

«Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, συνεπώς είναι σημαντική η πιθανότητα ότι το "Ibuprofen" - ένα υπάρχουν και σχετικά μη τοξικό φάρμακο- μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από αυτή την πάθηση» δήλωσε ο Ασκέριο.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες θεωρούν πρόωρο να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με το κατά πόσο τα οφέλη της λήψης του φαρμάκου αντισταθμίζουν τις πιθανές παρενέργειες που έχουν γενικότερα τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα - κυρίως τον κίνδυνο για γαστρεντερική αιμορραγία.

Πάντως, εκτός από τα πιθανά στομαχικά προβλήματα, μια πρόσφατη έρευνα συνέδεσε το ibuprofen, αν λαμβάνεται κάθε μέρα για μερικά χρόνια, με μια μικρή αύξηση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.