Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Κυνήγι θησαυρού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυνήγι θησαυρού διοργανώνει την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, -για πρώτη φορά φέτος- το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου).

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, του οποίου ο σκοπός είναι οι γονείς με τα παιδιά τους και οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους να ανακαλύψουν μουσεία της Αθήνας.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Αθηναίοι και η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Αφετηρία του παιχνιδιού είναι το Σύνταγμα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, στο καφέ «Παναθήναιον», στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στην είσοδο του Μετρό. Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα παρέχονται ένας χάρτης, όπου θα αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των πέντε μουσείων, και ένας κατάλογος στον οποίο θα απεικονίζεται ένα συγκεκριμένο, ζητούμενο, έκθεμα από κάθε μουσείο.

Τα μουσεία που θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι είναι τα Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μπενάκη, Νομισματικό και Λαϊκής Τέχνης. Στα μουσεία, στις αίθουσες των εκθεμάτων του «κυνηγιού», θα υπάρχουν ξεναγοί. Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού θα υπάρχει και μία ερώτηση, της οποίας η απάντηση θα δίνεται γραπτώς από τον ξεναγό σε ένα καρτελάκι.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες στο κυνήγι του θησαυρού πρέπει να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα, τον ξεναγό, να του κάνουν την ερώτηση και να πάρουν μία γραπτή απάντηση. Όταν οι παίκτες συγκεντρώσουν τις απαντήσεις και λάβουν και εκείνη από το τελευταίο μουσείο, το Κυκλαδικής Τέχνης (παραμένει ανοιχτό έως τις 17:00), θα τις παραδώσουν στον ξεναγό που θα συναντήσουν εκεί. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δώρα, που θα παραλάβουν είτε επί τόπου (προσφορές από τα μουσεία που συμμετέχουν) είτε θα δηλώσουν συμμετοχή σε δωρεάν ξεναγήσεις, πού θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της Σωματείου Ξεναγών, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

«Ελπίζουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει θεσμό, ούτως ώστε ο κόσμος να το αγκαλιάσει και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, Κρίτων Πιπέρας, και πρόσθεσε: «Για το μέλλον, υπάρχει και η σκέψη, το κυνήγι να μεταφερθεί στο Κεραμεικό, στην Αρχαία Αγορά, το Μουσείο του Κεραμεικού, το Μουσείο του Καραγκιόζη του Δήμου Αθηναίων, ώστε να καλύπτονται διαφορετικές περιοχές κάθε φορά».

Σε ερώτηση για το αν λείπουν από την Αθήνα τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ο πρόεδρος του Σωματείου απάντησε: «Η Αθήνα έχει ανάγκη αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Βρήκαμε κι εμείς έναν τρόπο να γνωρίσει ο Αθηναίος την Αθήνα, που δεν τον πληγώνει, να γνωρίσει δηλαδή μια άλλη Αθήνα, που έχει να προσφέρει πράγματα, όπως γνώση και διασκέδαση».

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Πιπέρας, μελετάται το ενδεχόμενο, η διοργάνωση να πραγματοποιείται και τα καλοκαίρια, ώστε να συμμετέχουν και τουρίστες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.