Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η αντιρατσιστική πρόσκληση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Από το ερχόμενο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 2 Απριλίου


Προβολές αντιρατσιστικών ταινιών με στόχο την συνειδητοποίηση του κοινού



Από το ερχόμενο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο μέχρι τις 2 Απριλίου, επιλεγμένες με κριτήριο το αντιρατσιστικό μήνυμα που εκπέμπουν ταινίες ή ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος (Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου). Μετά το πέρας των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση απεριόριστης διάρκειας – “και μέχρι το πρωί αν χρειαστεί” μας λένε από το ΘΚΕ – με τους δημιουργούς και πρωταγωνιστές.

Τα “νοηματικά σαββατόβραδα” που προτείνει το Θέατρο Κωφών Ελλάδος, υπηρετούν έναν στόχο. Ο λόγος στους οικοδεσπότες να τον διατυπώσουν : “Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους καλλιτέχνες που έχουν ξακάθαρα αντιρατσιστική ματιά στα πράγματα. Να συμβάλλουμε στην δημιουργία ενιαίου μετώπου απέναντι στον ρατσισμό που σήμερα είναι απειλητικότερος από ποτέ ” μας λένε. Και συμπληρώνουν :
“Θα θεωρήσουμε ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, μόνο εάν κάθε Σάββατο βράδυ στις οκτώ επικρατεί στο μικρό μας θέατρο (σ.σ. χωρητικότητας 80 ανθρώπων) το αδιαχώρητο”.
Η προσπάθεια του ΘΚΕ, αν μη τι άλλο, ξεχειλίζει από νόημα. Οσοι ενδιαφέρονται να την στηρίξουν απολαμβάνοντας από το ερχόμενο Σάββατο αντιρατσιστικά σαββατόβραδα, μπορούν να κλείσουν θέση στο 698 5765550 (μόνο με SMS), είτε για κάποιο συγκεκριμένο σαββατόβραδο, είτε για όλη τη σειρά μέχρι 2 Απριλίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:  
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
 12/02/2011
 Αληθινή ζωή  -  Πάνος Χ. Κούτρας  (111 λεπτά)
 Αφιέρωμα στους  Γιάννη Διαμαντή και Χρήστο Κωστόπουλο (Κωφούς ηθοποιούς του Θ.Κ.Ε. που μας άφησαν νωρίς…)
19/02/2011
  Ακαδημία Πλάτωνος - Φίλιππος Τσίτος (103 λεπτά)
 Τέσσερις φίλοι περνούν τις μέρες τους χασομερώντας και σχολιάζοντας επιτιμητικά τους μετανάστες που δουλεύουν στην περιοχή, μέχρι την ημέρα που η μητέρα ενός από αυτούς αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού μετανάστη το χαμένο της γιο.
26/02/2011
Μαύρο γάλα - Νίκος Τριανταφυλλίδης (90 λεπτά)
 Ο Αλέκος, νεαρός συγγραφέας χάνει τη μούσα του και μαζί της την έμπνευσή του. Σαν μην έφτανε αυτό, μπλέκεται στα γρανάζια της Τηλεόρασης, γράφοντας σήριαλ της συμφοράς για την πρώην. Ο κολλητός του, μεγαλοεκδότης Σωτήρης Πούπαλος, προσπαθεί μάταια να τον βάλει στον ίδιο δρόμο. Όμως, τότε είναι που τα πράγματα γίνονται θεόστραβα.

ΜΑΡΤΙΟΣ
5/03/2011
 Όνειρα σε άλλη γλώσσα - Λουκία Ρικάκη (68 λεπτά)
Έχει σημασία σε ποιά γλώσσα ονειρεύεται ένα παιδί; Δεν θα έπρεπε αλλά όταν η ζωή ακολουθεί τη δική της πολυπλοκότητα τότε και τα όνειρα μιλούν τη δική τους γλώσσα. Γλώσσα με αλήθεια, χιούμορ, πίκρα, απορία, τρυφερότητα, αγάπη. Και τα όνειρα γίνονται τόπος και δύναμη ζωής σε όποια γλώσσα, σε όποια συνθήκη και αποκαλύπτονται όταν βρουν γόνιμη γη. (2010)
12/03/2011
 “See What I'm Saying: The Deaf Entertainers Documentary” - Hilari Scarl(91 λεπτά)
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου
Τέσσερις διασκεδαστές Κωφοί, τέσσερα αλληλένδετα ταξίδια. Ο Bob ήταν ντράμερ στο συγκρότημα «Ο Εφιάλτης του Μπετόβεν», το μοναδικό  ροκ συγκρότημα Κωφών στον κόσμο, και τώρα σκοπός του είναι να ενώσει πάλι την μπάντα. Ο CJ είναι ένας διάσημος κωμικός που εξακολουθεί να είναι απελπισμένος όταν βρίσκεται μπροστά σε κοινό ακουόντων. Ο Robert είναι ένας λαμπρός ηθοποιός και καλλιτέχνης της παντομίμας, ως άστεγος όμως δίνει καθημερινά την δική του μάχη. Η TL είναι βαρήκοη τραγουδίστρια και  προσπαθεί να ολοκληρώσει  το πρώτο της CD «Όχι αρκετά Κωφή».(2009)
19/03/2011
 ΣΤΡΕΛΛΑ - Πάνος Χ. Κούτρας  (111 λεπτά)
O Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που ομολόγησε ότι διέπραξε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι 48 ετών και αποφασισμένος να κάνει μία καινούρια αρχή στην Αθήνα, μία πόλη άγνωστη γι’ αυτόν. Οι άμεσοι στόχοι του: να πουλήσει το πατρικό του σπίτι και να βρει το γιο του, του οποίου τα ίχνη έχει χάσει από τη μέρα της καταδίκης του. Το βράδυ της αποφυλάκισής του διανυκτερεύει σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μία όμορφη νεαρή πόρνη τρανσέξουαλ. Στη νέα του ζωή όλα επιτρέπονται κι έτσι αποφασίζει να περάσει το βράδυ μαζί της. Η ιδιόμορφη ομορφιά της, η λαχτάρα της για ζωή και το κυνικό της χιούμορ τον γοητεύουν. Λίγες μέρες μετά θα την ξανασυναντήσει και δε θα αργήσουν να μείνουν μαζί. Ωστόσο οι λογαριασμοί του Γιώργου με το παρελθόν είναι ακόμα ανοιχτοί. Μία άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα θα πρέπει να βρουν το δρόμο προς την έξοδο. 2009
26/03/2011
“Αγγίξτε τον Ήχο: ένα μουσικό ταξίδι με Evelyn Glennie” - Thomas Riedelsheimer (99 λεπτά)
 Με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen
 Ένα ντοκιμαντέρ που διερευνά τις διασυνδέσεις ανάμεσα στον  ήχο, ρυθμό, χρόνο, και το σώμα ακολουθώντας την βιρτουόζο κρουστών Evelyn Glennie, η οποία είναι βαρήκοη.(2004)
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
02/04/2011
Κι εγώ για μένα - Γρηγοράκης Τζώρτζης (19 λεπτά)
O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλεξάρτησης. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία(2009)
Ισμαήλ - Γιώργος Ζαφείρης (30 λεπτά)
Δύο αλβανοί μετανάστες, ο Ισμαήλ και ο Μουρράς, έρχονται στην Αθήνα, ψάχνοντας τη «Γη της επαγγελίας».  1ο Βραβείο ταινίας μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας, 1994.
Ένας λαμπερός ήλιος - Βασίλης Λουλές (36 λεπτά)
Η  Νατάσα, Ρωσίδα μετανάστρια, ψάχνει για μια θέση στον ήλιο της Ελλάδας. 1ο Βραβείο ταινίας μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας, 2000.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.