Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δεν καταβάλλεται το νόμιμο επίδομα ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αγνοια νόμου επικαλούνται διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων


Το δια νόμου θεσπισμένο επίδομα ειδικής αγωγής που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στις σχολικές δομές της ειδικής αγωγής (εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό), πλέον δεν καταβάλλεται!

Την καταγγελία διατυπώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.), επικαλούμενος δεκάδες σχετικές διαμαρτυρίες εργαζομένων στην Ε.Α. απ’ όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει συλλέξει ο ΠΕΣΕΑ , αρνητές της καταβολής του επιδόματος είναι οι κατά τόπους διευθυντές σχολικών μονάδων και οι προϊστάμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επικαλούμενοι άγνοια του σχετικού νόμου (Ν3699, άρθρο 27).
Η επίκληση άγνοιας διευθυντών και προϊσταμένων μόνο πειστική δεν είναι για τον ΠΕΣΕΑ που απευθύνεται στην αρμόδια διεύθυνση ειδικής αγωγής του υπουργείου παιδείας αξιώνοντας “άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας” 
Συγκεκριμένα, με προχθεσινή επιστολή του προς το υπουργείο ο ΠΕΣΕΑ, αξιώνει επί λέξει “α) να ενημερωθούν για την κείμενη νομοθεσία όλες οι αρμόδιες μισθοδοτικές υπηρεσίες και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και β) να αποκατασταθεί η νομιμότητα με την άμεση χορήγηση του επιδόματος ειδικής αγωγής σε όσους και όσες υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα ΚΕΔΔΥ, στις ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης), στα ΤΕ (Τμήματα Ένταξης), στα προγράμματα παράλληλης στήριξης και διδασκαλίας κατ΄ οίκον και στα Γραφεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) των ΣΜΕΑΕ.” 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.