Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απροσπέλαστες στα ΑμεΑ οι αστικές συγκοινωνίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες επιβατών με αναπηρία για έλλειψη συντήρησης των υποδομών


Η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στις υποδομές και υπηρεσίες του ΟΑΣΑ είναι προβληματικότατη. Ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός καταγγελιών τους τελευταίους μήνες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για τους υπευθύνους του οργανισμού, η “υπόθεση της προσβασιμότητας” φαίνεται πως είναι περιορισμένης σημασίας...



Η τελευταία χρονολογικά καταγγελία έγινε στις 24 Ιανουαρίου, φέρει την υπογραφή της Α.Δ. και είναι πιστοποιημένα (κατόπιν διερεύνησης των αναπηρικών φορέων) ακριβής. Οπως αναφέρει, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς συντήρησης, οι ανελκυστήρες των σταθμών Νεραντζιώτισσας και Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς και οι κυλιόμενες κλίμακες του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας δεν λειτουργούν. Ειδικότερα σε ότι αφορά το πρόβλημα στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, παρότι έχει διαπιστωθεί και καταγγελθεί από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο ήδη 6 μήνες!
Αξίζει να επισημανθεί ότι στην διαβούλευση για το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο "Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών περιφέρεις Αττικής" έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών. Επίσης, βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων, σημαντικό κομμάτι του οποίου αφορά τις προδιαγραφές προσβασιμότητας για τους επιβάτες με αναπηρία. Αν μη τι άλλο, η αδιαφορία του ΟΑΣΑ να παρέμβει ακόμα και στα πλέον στοιχειώδη, συγκρινόμενη με όσα στην - θεωρία έστω - μεθοδεύονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, συνιστά προκλητική αντίφαση. Στην οποία πρέπει απαραίτητα να δοθεί ένα τέλος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.