Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 180.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.Επίσης εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού τα πρόσωπα που κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στο εκδρονικό επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο το έτος 2010 και δεν έκαναν χρήση λόγω ματαίωσης του προγράμματος, εφ' όσον υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.
Διάρκεια προγράμματος από 1-6-2011 έως 31-3-2012.


-----------------------

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται με ένα σταθερό ποσό από τον ΟΓΑ (130 Ευρώ/άτομο) και το ποσό της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή της εκδρομής και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 20 ΕΥΡΩ κατ' ανώτατο όριο ανά άτομο ανά εκδρομή, αφαιρουμένης της επιδότησης του ΟΓΑ. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας. Διάρκεια προγράμματος από 1-6-2011 έως 31-12-2011.


-----------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Απευθύνεται σε 300.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων (αξίας 20 ΕΥΡΩ) μαζί με τον κατάλογο των Βιβλιοπωλείων- Εκδοτικών Οίκων που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Διάρκεια προγράμματος από 1-6-2011 έως και 31-12-2011.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τα δελτία Θεάματος θερινής περιόδου 2011 και χειμερινής περιόδου 2011-2012 θα διανεμηθούν σε 100.000 δικαιούχους του ΟΓΑ από τον Ιούνιο 2011 και μέχρις εξαντλήσεως αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της "Αγροτικής Εστίας", διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.




Ξεκίνησε η διανομή για όλα τα προγράμματα. Δείτε λεπτομέρειες στο θέμα: Από σήμερα 29/8 τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΓΑ για το 2011


---------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 2011

Ο Ο.Γ.Α. μέσω της Αγροτικής Εστίας θέτει σε εφαρμογή Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα ισχύσει έως 31-3-2012 (ημέρα αναχώρησης του Κοινωνικού Τουρίστα από το κατάλυμα).
Οι κάτοχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ/ΛΑΕ έτους 2011 έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον on-line κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες, και camping) σε όλη την Επικράτεια.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ/ΛΑΕ εκτυπώνονται και διανέμονται απευθείας από τα ΚΕΠ.
Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού για να είναι έγκυρο πρέπει να φέρει προεκτυπωμένα τα στοιχεία του δικαιούχου, την υπηρεσιακή σφραγίδα του ΟΓΑ, την υπογραφή του Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Λ.Α.Ε-Διοικητή του ΟΓΑ- και ειδικό αύξοντα αριθμό, καθώς και πρωτότυπη σφραγίδα του ΚΕΠ που το χορήγησε και τις υπογραφές και σφραγίδες των αρμοδίων υπαλλήλων.
Το Δ.Κ.Τ είναι αυστηρά προσωπικό και απαγορεύεται η χρήση του από άλλα άτομα.

Η κράτηση, στο κατάλυμα της επιλογής, γίνεται με ευθύνη του δικαιούχου.
Απαγορεύεται η κράτηση, μέσω άλλων επιχειρήσεων, τουριστικών γραφείων κ.λ.π.
Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού, θα παραδίδεται στο τουριστικό κατάλυμα, κατά την άφιξη του δικαιούχου.
Την ημέρα της αναχώρησης, το Δελτίο θα συμπληρώνεται από τον επιχειρηματία και θα υπογράφεται από το δικαιούχο, για την επιβεβαίωση των ημερών παραμονής του.
Το στέλεχος με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ», θα επιστρέφεται στο δικαιούχο.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τα Δελτία έκπτωσης που συνοδεύουν το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού, και που χορηγούνται από τα Κ.Ε.Π, παρέχουν το δικαίωμα έκπτωσης στα μέσα μεταφοράς (πλοίο, λεωφορείο, τραίνο, αεροπλάνο) που αναφέρονται στο σχετικό πίνακα (Εκπτώσεις στα μέσα μεταφοράς).

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο ΟΓΑ/ΛΑΕ θα επιδοτεί ανά άτομο/ανά διανυκτέρευση τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εξής:



ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ (δαπάνη) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Το ποσό της συνεισφοράς των κατόχων Δ.Κ.Τ (δικαιούχων) ανά άτομο/ανά διανυκτέρευση,
καθορίζεται από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναγράφεται στον κατάλογο και αφορά παραμονή σε μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.

  • Επισημαίνεται ότι το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς των δικαιούχων διαφοροποιείται, ανάλογα με το αν επιλέξουν διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα ή επιπλωμένες κατοικίες, με παροχή πρωινού ή χωρίς.
  • Διευκρινίζεται επίσης ότι στο ποσό της οικονομικής συνεισφοράς, που υποχρεούται να καταβάλει ο κοινωνικός τουρίστας, και αφορά παραμονή του σε μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κ.λ.π.).
  • Παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2007 και μετά) δεν δικαιούνται δελτίου και θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, χωρίς να προστίθεται κλίνη γι΄ αυτά. Στην περίπτωση αυτή ο δικαιούχος δικαιούται έκπτωση 50% επί της τιμής πόρτας για το πρωϊνό που θα λάβουν τα παιδιά.
  • Σε περίπτωση όμως που προστίθεται κλίνη γι΄ αυτά στο ίδιο δωμάτιο των γονιών τους, ο δικαιούχος θα επιβαρύνεται με το 50% της συμμετοχής του (του ενός).
  • Σε περίπτωση, που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο (δίκλινο ή τρίκλινο) με κάτοχο Δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού, θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού, της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΟΓΑ/Λ.Α.Ε, ανάλογα με τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία του καταλύματος (βλ. πίνακα επιδότησης επιχειρήσεων).
  • Σε περίπτωση που μεμονωμένο άτομο επιλέξει να μείνει σε δίκλινο δωμάτιο, όταν δεν υπάρχει μονόκλινο, θα επιβαρύνεται με το 80% του αθροίσματος του ποσού της οικονομικής συνεισφοράς του και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΟΓΑ/ΛΑΕ ανάλογα με τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία της μονάδας.


ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:
α. Οι σχέσεις του δικαιούχου με τις επιχειρήσεις των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διέπονται από τον ισχύοντα Κανονισμό Σχέσεων Ξενοδόχων και Πελατών (Ν.1652/86 Φ.Ε.Κ. 167Α/30-10-86) και τις λοιπές ισχύουσες για τα τουριστικά καταλύματα διατάξεις.
β. Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να διαθέτουν στους δικαιούχους δωμάτια με ιδιαίτερο  λουτρό και κλιματισμό/κεντρική θέρμανση εντός των δωματίων και σε καμία περίπτωση προβληματικά (υπόγεια, εσωτερικά, χωρίς επαρκή φωτισμό ή αερισμό κ.λ.π.). Οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων υποχρεούνται να καθαρίζουν τα δωμάτια και να αλλάζουν τον ιματισμό τους (πετσέτες, σεντόνια κ.λ.π.) σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις της Τουριστικής νομοθεσίας.
Επίσης να μην προβαίνουν σε ενοικίαση του χώρου του σαλονιού του διαμερίσματος στους κοινωνικούς τουρίστες, καθώς και σε ενοικίαση διαμερισμάτων (των ξενοδοχείων, των επιπλωμένων διαμερισμάτων και των ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων) κατά δωμάτιο.
γ. Ειδικά για τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με παροχή πρωινού, να παρέχουν στους κοινωνικούς τουρίστες υποχρεωτικά πρωινό ίδιο με εκείνο που προσφέρουν στους άλλους πελάτες του καταλύματος, η δε σύνθεση του πρωινού να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.



ΠΡΩΙΝΟ
Τσάι ή καφέ ή σοκολάτα με γάλα σε επαρκή ποσότητα, κατά επιθυμία του δικαιούχου
Μαρμελάδα σε επαρκή ποσότητα ή μέλι 40 γραμ. Στα ξενοδοχεία 4* αστέρων και 5* αστέρων
προσφέρονται υποχρεωτικά και τα δύο.
Βούτυρο 20 γρ.
Άρτο ή φρυγανιά ή αρτοσυσκευάσματα
Ζάχαρη σε επαρκή ποσότητα
Κέικ 50 γρ. ή κρουασάν
Φρούτο ή χυμό φρούτου ή κομπόστα κατά επιθυμία του δικαιούχου

δ. Η δαπάνη για τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών (εντός των δωματίων/διαμερισμάτων): κουζίνας, ψυγείου, κλιματισμού-κλιματιστικού δεν επιβαρύνει τον κοινωνικό τουρίστα για οποιοδήποτε κατάλυμα. Ο επιχειρηματίας, ανεξαρτήτως αν έχει δηλώσει τις παροχές αυτές στον κατάλογο του ΟΓΑ/ΛΑΕ 2011, υποχρεούται να προσφέρει άνευ αποζημιώσεως ή αμοιβής στους κοινωνικούς τουρίστες, όλες τις προς τρίτους παρεχόμενες –κατά τις σχετικές διατάξεις –παροχές.

ε. Η χρονική περίοδος συμμετοχής κάθε καταλύματος στο πρόγραμμα και η οικονομική συνεισφορά των δικαιούχων παραμένουν σταθερές καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος και δεν αλλάζουν.
στ. Οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών στον
κοινωνικό τουρίστα για το συνολικό ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ισχύς δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού
Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού είναι αυστηρά προσωπικό, ισχύει αποκλειστικά για τον δικαιούχο- κάτοχο και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από άλλα άτομα. Ο ξενοδόχος υποχρεούται να δεχθεί στο κατάλυμά του τον δικαιούχο, μόνο αφού διαπιστώσει ότι τα στοιχεία της ταυτότητάς του ταυτίζονται με αυτά που αναγράφονται στο Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού.

Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2010
Δελτία που χορηγήθηκαν για το πρόγραμμα του 2010 και δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους
δικαιούχους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το τρέχον πρόγραμμα.

Τα στοιχεία για το πρόγραμμα θα το βρείτε και εδώ.
Επίσης για της εκπτώσεις στις συγκοινωνίες δείτε σε αυτό τον σύνδεσμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.