Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ωφέλιμη η άσκηση για τον καρκίνο του προστάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές επισημαίνουν ότι οι άνδρες που έχουν καρκίνο του προστάτη και ασκούνται τακτικά έχουν σημαντικές πιθανότητες να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια.

Η μελέτη, που διήρκεσε περίπου 18 χρόνια, έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ της Καλιφόρνια και σε αυτή πήραν μέρος 2.705 άνδρες με διαγνωσμένο καρκίνο του προστάτη. Οι σωματικές ασκήσεις στις οποίες έλαβαν μέρος περιλάμβαναν βάδιση, τρέξιμο και κολύμπι.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες εκείνοι που περπατούσαν για τουλάχιστον 90 ή και περισσότερα λεπτά την εβδομάδα - σε κανονικό ή γρήγορο ρυθμό - είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με τους άνδρες που περπατούσαν λιγότερο από 90 λεπτά και σε ήπιο ρυθμό. Επιπροσθέτως, η έντονη δραστηριότητα – για περισσότερο από 3 ώρες την εβδομάδα – συνδέθηκε με μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της μελέτης. 

«Ακόμα και 15 λεπτά ήπιας σωματικής άσκησης την ημέρα φαίνεται να λειτουργούν ευεργετικά, κυρίως για όσους έχουν προσβληθεί από τη νόσο» λέει ο δρ Kenfield. «Ωστόσο, ένα πιο εντατικό πρόγραμμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές για όλους τους πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.