Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνο «φαρμακείο» το Internet

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή τους παίζουν όσοι αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα από το Internet. Αυτό υποστηρίζει μελέτη που έχει δημοσιευτεί στη «Διεθνή Επιθεώρηση Κλινικής Πρακτικής» (IJCP)
«Οι αγοραστές τους είτε πετάνε τα λεφτά τους είτε βλάπτουν την υγεία τους» δηλώνει κατηγορηματικά η δρ Μάργκρετ Ε. Βίρμαν, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, στο Ντένβερ, και επικεφαλής του Τμήματος Ενδοκρινολογίας στο Ιατρικό Κέντρο VAτου Ντένβερ, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα πλαστά φάρμακα που πωλούνται μέσω Internet αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι κατασχέσεις πλαστών φαρμάκων στην Ευρώπη τετραπλασιάστηκαν μεταξύ 2005 και 2007, ενώ αντίστοιχα στις Η.Π.Α. οκταπλασιάστηκαν την περίοδο 2000-2006.
Για την τελευταία πενταετία, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις πλαστών φαρμάκων μέσω Διαδικτύου έχουν διπλασιαστεί, με τον τζίρο για το 2010 να υπολογίζεται σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια!
Το πρόβλημα με τα «φάρμακα» του Internet είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι περιέχουν, καθώς κανείς δεν τα ελέγχει, αφού η πώλησή τους είναι παράνομη.
Σύμφωνα με τη μελέτη, δύο έγκυοι έχασαν τη ζωή τους, όταν αγόρασαν από το Internet και χρησιμοποίησαν ενέσιμα σκευάσματα σιδήρου για την αναιμία, ενώ στο Μπανγκλαντές 51 παιδιά πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια, έπειτα από τη χρήση πλαστού σιροπιού παρακεταμόλης, που ήταν μολυσμένο με διαιθυλενική γλυκόλη (είναι ένας διαλύτης που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό αυτοκινήτων). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.