Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-γαλλική επιστημονική μελέτη, οι άνθρωποι που παίρνουν βιταμίνη Ε έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αιμορραγία στον εγκέφαλο, αλλά ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ των Η.Π.Α. και το Ινστιτούτο INSERM του Παρισιού, υπό τον Μάρκους Σιρκς, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Ε αυξάνει κατά 22% την πιθανότητα αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι επιστήμονες επαναξιολόγησαν εννέα προηγούμενες μελέτες πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν σε περίπου 119.000 άτομα.
Συνολικά, η βιταμίνη Ε δεν εμφανίζεται να αυξάνει στατιστικά τον ολικό κίνδυνο για όλες τις μορφές εγκεφαλικών. Οι επιστήμονες, όμως, προειδοποιούν ότι η αλόγιστη και ευρεία χρήση της εν λόγω βιταμίνης θα πρέπει να αποφεύγεται.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να προστατεύσει την καρδιά από τη στεφανιαία νόσο, όμως μερικές άλλες μελέτες έχουν επίσης συμπεράνει ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.