Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στην Ισπανία θα γίνει η πρώτη μεταμόσχευση κάτω άκρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tο Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δήλωσε χθες, Τρίτη, πως θα πραγματοποιηθεί στη χώρα τους η πρώτη, παγκοσμίως, μεταμόσχευση ποδιών.

Η μεταμόσχευση ποδιών θα αφορά σε έναν ασθενή που έχει ακρωτηριαστεί από τα γόνατα και κάτω έπειτα από ένα ατύχημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

«Ο δρ Πέντρο Καβάντας του νοσοκομείου Λα Φε στη Βαλένθια έλαβε την άδεια τον Μάιο για την πρώτη διπλή μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο» πρόσθεσε η εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του χειρουργού περιμένει δότη.

Παράλληλα, η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Λέιρε Παχίν ανακοίνωσε ότι η εθνική Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση της τέταρτης μεταμόσχευσης προσώπου στην Ισπανία. Και αυτή η άδεια δόθηκε στην ομάδα του Καβάντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Από τις 13 μεταμοσχεύσεις προσώπου που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής, 7 έγιναν στη Γαλλία, 3 στην Ισπανία, 2 στις Η.Π.Α. και μία στην Κίνα.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνεδρίου για τις μεταμοσχεύσεις, που διοργανώθηκε από τον ισπανικό Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.


Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.