Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μαγνήτης μετατρέπει έναν δεξιόχειρα σε αριστερόχειρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Οι επιστήμονες μπέρδεψαν τον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας ισχυρό μαγνητικό πεδίο



Αν θέλετε να αλλάξετε χέρι...γραφής και να χρησιμοποιείτε το αριστερό χέρι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε λεπτομέρειες από το πρωτότυπο πείραμα που έκανε ο Φλάβιο Ολιβέιρα, Τμήματος Ψυχολογίας και του Ιδρύματος Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να μπερδέψουν τους εγκεφάλους των εθελοντών που συμμετείχαν.
Η αλλαγή του λειτουργικού χεριού συνέβαινε μόνο όταν το μαγνητικό πεδίο ήταν ενεργό. Όταν ο μαγνήτης σταματούσε να λειτουργεί, τότε σταματούσε και οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν μια συγκεκριμένη περιοχή στον αριστερό βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα δεχτεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος που αποφασίζει ο εγκέφαλός και ακολούθως να στείλει εντολή στο μη λειτουργικό αριστερό χέρι για να εκτελέσει μια πράξη.
Οκτώ στους δέκα ανθρώπους στον πλανήτη εκτιμάται πως χρησιμοποιούν το δεξί χέρι, αν και οι περισσότεροι είναι αμφιδέξιοι. Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν και το αριστερό σε κινήσεις που δεν απαιτούν δεξιότητα.

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.