Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα; - Όταν δεν προσέχουμε τι δημοσιεύουμε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μην ανησυχείτε. Δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα προνοιακά επιδόματα. Απλά το παρόν δημοσιεύεται για να λύσεις παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και να δημοσιοποιηθεί κάτι που έγινε.

Πόσες φορές δεν έχουμε πει σε κάποιους να προσέχουν πολύ τι γράφουν ή τι λένε;
Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό δημοσιεύεται και διαδίδεται μέσω μέσων ευρείας ενημέρωσης;
Τι θα συνέβαινε αν κάποιος (ο οποιοδήποτε) διέδιδε πως κόπηκαν και μειώθηκαν τα επιδόματα; Πως έπεφτε το ποσό που καταβάλει ανά μήνα η πρόνοια σε κάθε δικαιούχο;
Σίγουρα αναστάτωση, δυσφορία και ταραχή στους δικαιούχους. Τουλάχιστον σε όσους το διάβασαν ή θα το διαβάσουν. Από την εικασία λοιπόν του τι θα συνέβαινε πάμε στο τι συνέβηκε. Σημερινή δημοσίευση σε site (βλέπε στον σύνδεσμο επιδόματα-για-αμεα). Η ακόλουθη φωτογραφία μπαίνει ώστε να δει και όποιος δεν είδε τι γράφηκε εκεί.
Το κείμενο, με τίτλο "Επιδόματα για ΑμεΑ", παρουσίαζε και παρουσιάζει ακόμα αφού παραμένει δημοσιευμένο τα επιδόματα κατά πολύ μειωμένα.


Τα επιδόματα που δίνει η πρόνοια προς άτομα με αναπηρία. Τα ποσά που αναφέρει η λίστα με τα επιδόματα δεν ισχύουν. Δεν σημαίνει πως δεν ίσχυαν όμως. Πότε ίσχυαν; Το 2006. Ακριβώς 5 χρόνια πριν. Πέρασαν δηλαδή από τότε που δίνονταν αυτά τα ποσά, 5 χρόνια και μερικές διαδοχικές αυξήσεις σύμφωνα με το Αναπηρικά επιδόματα ΦΕΚ 931/21-5-2008.




Τα φετινά επιδόματα βέβαια όπως όλοι οι δικαιούχοι έχουν δει είναι άλλα. Αυτά που δείχνει η ακόλουθη εικόνα.



Βέβαια αν σταμάταγε απλά με μια δημοσίευση το θέμα θα είμασταν καλά (αν καλά λες το αν δημοσιεύονται πράγματα που δεν ισχύουν και χωρίς ημερομηνία δημοσίευσης), αλλά μια αναδημοσίευση στο προφίλ της σελίδας στο facebook οδήγησε σε περαιτέρω παρεξηγήσεις.

Εγώ το πήρα είδηση λίγη ώρα πριν, ώρες μετά την δημοσίευση, και ενώ κατά τύχη κοίταγα την αρχική σελίδα. Είδα τους διαλόγους και έπεσα από τα σύννεφα. Σε μέσες άκρες επιβεβαιωνόταν ότι αυτά είναι τα επίσημα επιδόματα και ότι δόθηκαν από μια πηγή που δεν αναφερόταν. Οι φωτογραφίες των διαλόγων μιλάνε από μόνες τους (πηγή:http://www.facebook.com).

φωτογραφία 1

φωτογραφία 2

φωτογραφία 3

φωτογραφία 4

φωτογραφία 5

Παρά τις πιέσεις δεν αποκάλυψε τις πηγές κανείς και επίσης ζήταγε εκ νέου πληροφορίες για να μάθει τα σωστά νούμερα. Η απάντηση που έδωσε το μέλος εκεί ήταν αποστομωτική πάντως: "Το ζήτημα δεν είναι αν ξέρω η όχι, το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να δίνετε σωστές πληροφορίες στον κόσμο". Σε αυτό θα μείνουμε και θα ελπίσουμε η ενημέρωση να γίνεται σωστά, γιατί ανακρίβειες και λάθη δεν πρέπει να γίνονται και ειδικά εις βάρος ατόμων που παλεύουν να μάθουν πράγματα. Όταν όμως γίνονται θα πρέπει να βγαίνει αυτός που τα κάνει και να τα διαψεύσει δημόσια και να παραδέχεται το λάθος του (γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα και τα δεχόμαστε όταν τα παραδεχόμαστε). Ειδικά όταν έχει κάτι τέτοιο για σύνθημα και στόχο...



Καλό βράδυ από εμένα. Είχα χρέος να το διαψεύσω και να το δημοσιοποιήσω την κατάσταση που έγινε.

Μπορεί στο μέλλον άμεσο ή μακρινό να γίνει οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των επιδομάτων. Αυτό όμως και είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που έγινε και αναφέρεται πιο πάνω και δεν μπορούμε να το ξέρουμε αν και πότε θα γίνει. Επίσης δεν μπορούμε ούτε να λέμε προκαταβολικά τι θα συμβεί γιατί δεν βρισκόμαστε στο μυαλό των υπευθύνων.

Νότης

1 σχόλιο:

  1. Να πω και κάτι στους φίλους μου εδώ και στους αναγνώστες του blog... σήμερα δέχτηκα μια ανεπιθύμητη θα έλεγα επικοινωνία. Όχι τίποτα κακό... αποτέλεσμα μια δημοσίευσης http://amea-blog.blogspot.com/2011/06/blog-post_5341.html, ύστερα από πληροφόρηση φίλων εδώ πως διάβαζαν ότι μας κόψανε τα επιδόματα λέει. Από τότε λοιπόν ούτε μια διάψευση δεν ήρθε από το "ενημερωτικό" site παρά μόνο επικοινώνησαν μαζί μου και ζητάγανε και τα ρέστα επειδή δημοσιοποιήσα το θέμα με σκοπό να καθησυχάσω όσους είχαν διαβάσει την ανάρτησή τους. Σήμερα στον διάλογο που είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα α) δεν παραδέχτηκαν πως διαδώσαν κάτι που δεν ισχύει, β) δεν έδειξαν διάθεση να το διαψεύσουν και γ) γέμιζαν με κατηγορώ κάθε πρότασή τους προς εμένα περί ανωνυμίας και ζητούσαν όλα τα στοιχεία μου λες και τους ανήκουν. Το αποτέλεσμα τους ήταν μετά από αρκετές δικές τους σειρές greeklish, ενώ τους μιλούσα με επιχειρήματα και ζητούσα εξηγήσεις για την μη αναφορά πηγών για τα όσα διέδωσαν και γιατί δεν δέχονταν ότι βγήκαν νέοι εγκύκλιοι για τα επιδόματα χρόνια τώρα που δεν τα γνώριζαν και τους τις αναφέραμε... χωρίς λόγο (υπάρχει αλλά τον ξέρουν αυτοί μόνο) με αφαίρεσαν και από την λίστα φίλων. Ειλικρινά δεν νιώθω πως μου έκαναν προσωπικά καμία ζημιά με την πράξη τους. Αντιθέτως με την πράξη τους βοηθούν στο να ξεχωριστεί η ήρα από το σιτάρι... Αν και παρατήρησα πως το κατηγορώ τους το κάνανε πλέον διαδικτυακό με επιθέσεις χωρίς όνομα προς τα blog... το παρατήρησα λίγο πριν με αφαιρέσουν. Βοηθώντας με την πράξη τους έτσι το δικαίωμα να προστατευτούν αυτοί που κατηγορούνται από αυτούς και να απαντούν σε όσα λέγονται γι' αυτούς από αυτούς. Κάτι δήλαδη που δεν πράξαμε και δεν θα πράξουμε ούτε ατομικά εγώ μα ούτε και οι υπόλοιποι συνεργάτες αυτού του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.