Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ο εγκέφαλος πρέπει να είναι σύμμαχος στη δίαιτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες βρήκαν ένα νέο τρόπο να διώχνουν το αίσθημα της πείνας.

Οι κρίσεις πείνας που «τορπιλίζουν» πολλές φορές τις απόπειρες για δίαιτα θα μπορούσαν σύντομα να αποτελούν απλά… κακές αναμνήσεις του παρελθόντος.

Μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε τα εγκεφαλικά κύτταρα που ελέγχουν το αίσθημα της πείνας, αυξάνοντας τις ελπίδες για τη δημιουργία ενός φαρμάκου που θα «απενεργοποιεί» αυτό το συναίσθημα.

Ελεύθεροι από… την ακατανίκητη επιθυμία να ανοίξουν το πακέτο με τα μπισκότα, να αρπάξουν μια σοκολάτα ή να ανοίξουν μια σακούλα πατατάκια, όσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν δίαιτα, ίσως μπορέσουν να χάσουν πιο εύκολα τα περιττά τους κιλά.

Κάτι που σημαίνει, ότι ενδεχομένως να έχουν και καλύτερη διάθεση και να είναι λιγότερο ευέξαπτοι, επηρεαζόμενοι από τα «παιχνίδια» του μυαλού τους.

Η νέα αυτή ανακάλυψη βρετανών και αμερικανών ερευνητών επικεντρώνεται γύρω από μια μικρή ομάδα εγκεφαλικών κυττάρων, γνωστά ως νευρώνες PVH MC4R. Είναι μόλις μερικές εκατοντάδες ανάμεσα στα δισεκατομμύρια κύτταρα που υπάρχουν στον εγκέφαλο, όμως παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Η «απενεργοποίησή» τους σβήνει το αίσθημα της πείνας, ενώ η διέγερσή τους αυξάνει την όρεξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα κύτταρα αυτά κόβουν την όρεξη, χωρίς να δημιουργούν αίσθημα ναυτίας ή άλλες δυσάρεστες αισθήσεις. Αντίθετα, το επιτυγχάνουν, ηρεμώντας τα αισθήματα ανησυχίας που συχνά τη συνοδεύουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.