Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι Robocop-τροχονόμοι της Κινσάσα φέρνουν το μέλλον στον ΚΟΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα θεόρατα ρομπότ που ρυθμίζουν την κίνηση στο Κονγκό.

Είναι στην πρωτεύουσα του πολύπαθου Κονγκό που το μέλλον κάνει την εμφάνισή του, καθώς η ρύθμιση της κίνησης επαφίεται πια σε ανδροειδείς τροχονόμους.

Δύο τεράστια ρομπότ λοιπόν, ύψους 2,5 μέτρων, έχουν θρονιαστεί στις δύο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της πόλης, κάνοντας τα πράγματα μαγικά τόσο για τους αυτοκινητιστές όσο και τους πεζούς.

Με τα μακριά ρομποτικά τους χέρια ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων, ενώ από το στήθος τους ειδοποιούν τους πεζούς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να διαβούν τον δρόμο. Και για τους πεζούς που χαζεύουν ή έχουν προβλήματα όρασης, τα ρομπότ μιλούν κιόλας, λέγοντας πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν τον δρόμο!

Και βέβαια τα Robocop έχουν εγκατεστημένες κάμερες κυκλοφορίας στους ώμους τους, ώστε να τσακώνουν κάθε παραβάτη! Οι πολίτες της Κινσάσα αδιαφορούν ωστόσο για την επιτήρηση που φέρνουν τα ρομπότ στην καθημερινότητά τους και απλά τα λατρεύουν. Και πολύ καλά κάνουν δηλαδή.



Η πρόεδρος μάλιστα της Women's Technology, της μικρής φίρμας που ευθύνεται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, σε συνεργασία με τοπική ομάδα μηχανικών (WITECH ONG), θέλει τώρα να κάνει το προϊόν παγκόσμιο. Και ποιος δεν θα ήθελε σε τελική αντικατάσταση των βαρετών φαναριών με τους ρομποτικούς κυρίους του Κονγκό;



Και μπορεί η τιμή τους να είναι τσουχτερή, λίγο λιγότερο από 11.000 ευρώ (15.000 δολάρια), το όνειρο του Robocop δεν έρχεται ωστόσο φτηνό. Και προς υπεράσπισή τους, η τροφοδοσία τους γίνεται με ηλιακά πάνελ, είναι επομένως και φιλικά στο περιβάλλον!



Κι ενώ το παραδοσιακό φανάρι κάνει την ίδια απλή δουλειά, τα ογκώδη ρομπότ είναι σίγουρα καλύτερα σε όρους εκφοβισμού των παραβατών...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.